Er is een spinneninvasie in Ede en wij zoeken foto’s

Door Hanneke van Olst 11 september 2018

Bang voor spinnen? Dan zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Er lopen momenteel namelijk véél meer spinnen rond dan in de afgelopen jaren. Op iedere vierkante meter (*&()@!^#&!!!) zit er wel eentje! Wij maken van de nood een deugd en verzamelen de mooiste foto’s van die kleine en grote griezels.

Spinnentelling

Sinds donderdag wordt de Nationale Spinnentelling georganiseerd. Dat is geen grap, maar een serieuze manier om in kaart te brengen hoeveel en welke spinnen er waar – bijvoorbeeld in Ede – rondlopen. Iedereen, ook jij, kan tot en met vandaag (dinsdag 11 september) helpen tellen.

Wespspin

In Nederland kennen we ongeveer 640 soorten spinnen, maar één daarvan is dit jaar wel erg veel te bewonderen. Misschien ben jij door dit geel-zwarte diertje al een aantal keer naar binnen gevlucht, want de 3,5 centimeter grote wespspin (ook wel tijgerspin) zit opeens overal. Dat komt vooral door de hogere temperaturen. De spin komt uit het warme zuiden en is momenteel bezig met een opmars in het noorden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto’s

Het is natuurlijk zonde als we al die mooie beestjes zomaar ongezien aan ons voorbij laten gaan. Daarom zijn we op zoek naar foto’s van spinnen die jij in Ede bent tegengekomen! Heb je er eentje? Stuur ons een bericht of post een foto op facebook onder dit bericht. Good luck!

Nog meer lezen over beestjes?

egel

Egels komen weer tevoorschijn: let op met wroeten in de tuin

Vanaf nu is het weer oppassen geblazen als we gaan werken in de tuin. Aangezien er steeds meer blade...
buxusrups buxusmot

O no: buxusrupsen in Ede (en dit doe je eraan)

Dacht je net, na een lange zomer, van de rups af te zijn die jouw buxussen opvreet: zijn ze weer ter...

adv.