Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze leuke én handige Edese Facebookpagina’s mag je niet missen

Door Hanneke van Olst 15 september 2019

We besteden veel van onze tijd op social media. En terecht natuurlijk, want er is zoveel moois, grappigs en interessants om te volgen. Wist je dat er ook leuke, handige en creatieve Facebookpagina’s zijn voor Edenaren? Wij doen er daarom nog een schepje bovenop door je 15 leuke Edese Facebookpagina’s voor te schotelen.

Pagina 1/16
⟵ swipe swipe ⟶

Edenaren be like

Weet je nog: de … be like-hype? Ede heeft ook een Facebookpagina genaamd Edenaren be like. Meer dan 7200 mensen liken deze pagina! In de groep worden vooral grappige weetjes, knullige foutjes en opvallende nieuwsberichten gedeeld. En als Ede weer eens het landelijke nieuws haalt met iets bizars, zie je dat ook hier terug.

Je bent een Edenaar als….

Geen Facebookpagina, maar een groep. Je bent een Edenaar als…. heeft zo’n 200 leden. In deze groep worden verschillende berichten gedeeld, zoals weetjes, oude foto’s en oproepjes uit Ede. De laatste paar jaar is de groep niet meer zo actief, maar af en toe zijn er wel nieuwe berichten.

Kolkakkerbuurt Ede

Ko
Foto: Richard Claassen

Met heel wat toewijding voorziet Edenaar Richard Claassen iedere geïnteresseerde over het wel en wee van de Kolkakkerbuurt op de pagina Kolkakkerbuurt Ede. De buurt wordt momenteel gerenoveerd en daar doet Richard uitgebreid verslag over, in tekst en foto.

Verkooppagina’s

Ede barst van de verkoop-Facebookpagina’s en de meesten hebben duizenden leden. Een greep uit de collectie: 0318 kopen en verkopen, 0318 kopen en verkopen 2.0, Rommelhoek Ede 0318, 0318 EDE E.O. Koopjes/Kleding/Allerlei/Gratis artikelen, rommelhoek 0318, Gratis in Ede, Weggeefhoek Ede en ga zo maar door. Je begrijpt: als je van iets af wilt of op zoek bent naar iets unieks, zijn deze pagina’s handig om te volgen of lid van te worden.

Politie Ede

Sirenes, het geluid van een helikopter of schoten in Ede? Volg de Facebookpagina Politie Ede en je bent altijd op de hoogte van het reilen en zeilen in Ede. Wil je al het 112 nieuws op de voet volgen? Dan is de pagina 112Ede ook iets voor jou.

Hartstocht op de CHE

Speciaal voor studenten op de Christelijke Hogeschool Ede: Hartstocht op de CHE. Een knap meisje zien lopen op de gang? Lekker bekkie gespot in het Atrium? Deel het op de pagina en wie weet vind jij je crush hier terug. Het idee is gebaseerd op de pagina Hartstocht in de trein. Hoewel er al lang geen nieuwe berichten zijn geplaatst, kwamen er laatst veel reacties op een oproep om de pagina nieuw leven in te blazen.

Gemeente Ede in beeld

Foto: Instagrammer pieter_limbeek_photography

Mooie plaatjes zoals deze en nog veel meer vind je in de groep Gemeente Ede in beeld. Heb je zelf een mooie foto gemaakt van onze gemeente? Dan kun je ‘m hier delen. Er staan dagelijks wel nieuwe prachtplaatjes in deze groep, dus dat is elke dag een klein genietmomentje!

Historie

Enka Sloot
Foto: Facebook Foto’s Oud Ede

Voor historieliefhebbers zijn er ook leuke pagina’s: Historie van de Gemeente Ede in Beeld en Foto’s Oud Ede. Vooral leuk als je geboren en/of getogen bent in Ede, want dan zijn deze pagina’s een feest der herkenning.

Ede-Zuid

Foto: indebuurt Ede

Voor alle inwoners ten zuiden van de spoorlijn is er de Facebookpagina Ede-Zuid. Deze pagina is een vervolg op de Hyvespagina’s Oud Ede Zuid en Maandereng. Alle nieuwtjes en foto’s van Ede-Zuid (en af en toe een zijstraat) worden hier gedeeld.

Personeel gezocht

Op zoek naar een baan of zoek je personeel? De groep Personeel gezocht – aangeboden in Ede en omgeving kan uitkomst bieden. Tenminste, als je een baan zoekt waarbij je niet ver hoeft te reizen en gewoon op de fiets naar werk kan. Ideaal! Hou ook onze rubriek met vacatures in de gaten.

Stop voedselverspilling

Iets teveel gekookt? Meer groentes uit je moestuin dan je zelf op kunt? Is dat nieuwe probeersel uit de supermarkt toch niet zo lekker? Zet het op de pagina stop voedselverspilling Ede! Kun je er een andere Edenaar gelukkig mee maken.

Woning gezocht – aangeboden

De zoektocht naar een nieuwe woning in Ede, of het nou een kamer, appartement of compleet huis is, kan best pittig zijn. Op de pagina Huis | Appartement | Studio | Kamer in Ede Aangeboden kun je een oproepje plaatsen of reageren op oproepjes als je een beschikbare woning weet.

Dierenhoekje Ede

Hondentrimmer gezocht, krabpaal aangeboden, wandelmaatje gezocht. Dat zijn de oproepjes die je tegen kunt komen op de Facebookpagina Dierenhoekje Ede. Een must-like voor iedere Edenaar die ook baasje is.

Plantenbaasjes

Net zoals er een pagina is voor dierenbaasjes in Ede, is er ook een pagina voor plantenbaasjes. Volg Planten en stekjes(ruil ) Ede e.o. en je blijft op de hoogte van alle aangeboden stekjes en plantentips!

Speciaal voor mama’s

Voor alle Edese mama’s of zwangere Edenaren is er de pagina Mamacafe 0318. Heb je een vraag, wijze raad of advies nodig met iets wat te maken heeft met het moederschap? Vraag het in deze groep! Ook leuk om andere mama’s en zwangere vrouwen te ontmoeten. Gewoon even klagen mag hier overigens ook.

Indebuurt Ede

De leukste pagina: indebuurt Ede! Via onze pagina blijf je op de hoogte van alle weetjes over nieuwe winkels, toffe Edenaren, aanbiedingen, vacatures, mysteries, mooie foto’s en nog veeeel meer. Liken dus!

Deze Instagrammers posten regelmatig bizar mooie foto’s van Ede en wil je dus volgen

Zo nu en dan een half uurtje (of langer) Instagrammen op hashtag Ede is helemaal niet vervelend. Med...
Hanneke en Brechtje

Dit betekent de nieuwe ‘topfanbadge’ op de Facebookpagina van indebuurt Ede

Kreeg jij deze week ook een melding op Facebook dat je jouw topfanbadge van indebuurt Ede kon claime...
Pagina 1/16
⟵ swipe swipe ⟶

adv.