Deze dingen herken je als je in Ede hebt gestudeerd

Elk jaar wordt Ede overspoeld met nieuwe studenten. Wij zijn jaloers, want de eerstejaars hebben – wat ons betreft – de allerbeste tijd van hun leven nog voor zich liggen. Wij moeten het doen met de herinneringen die we hebben aan onze Edese studententijd. Maar mán, wat zijn die herinneringen prachtig…

1. Wonen in een studentenhuis

Wie woonde er niet in een aftands studentenhuis? Vaak bivakkeerde je in een ‘hok’ van tien vierkante meter, plus een gemeenschappelijk (veelal ranzig) keukentje dat je met vijf andere studenten moest delen. Maar oh, wat wás dat leuk! Binnenkijken bij een Edes studentenhuis? Dat kan hier.

De muur van bierkratjes

2. Doorzakken bij The Jug, de Sub of de Prem

Voor een gezellig avondje komen studenten bij elkaar in The Jug en voor feestjes ga je naar het Museumplein. Zo was het vroeger en zo is het eigenlijk nog steeds wel. Al heeft studentenvereniging NSEde nu een eigen sociëteit en zijn de borrelavondjes in de Sub daarmee ten einde gekomen. Maar we hadden ook Daar Gaan We Weer nog en feestjes in Club Famous.

Foto: Nicolette de Boer

3. Vette hap bij de Mixor

Als de McDonald’s nog open was, even hierheen voor een vette hap tijdens het stappen. Maar als de Mac als dicht was, haalde je die vette hap gewoon bij de Mixor. Daar kun je tot 04.00 uur terecht. We geven toe: héél af en toe halen we hier nog steeds kapsalons en friet. Overigens, voor fans van The Jug: wie weet het vijfvijfje nog dat je haalde bij De Piramide? Een groot bord voor de helft gevuld met friet en de andere helft met frikandellen.

Foto: indebuurt Ede

4. Nostalgische looproute

Welke student die niet op kamers woonde in Ede, liep niet dagelijks het bekende wandelingetje van station Ede-Wageningen naar de CHE (en weer terug)? Samen met een heleboel medestudenten. 

CHE
Foto: indebuurt Ede

5. Of anders met de bus

Als je te lui/brak was om te lopen, pakte je gewoon ‘Lijn 1 Zandlaan’, tegenwoordig ‘Kenniscampus’. Hangend aan een stang, druk kletsend met je studiegenootjes en altijd ingeklemd in een volle bus. Het was altijd te vroeg, te druk en te vol, maar we denken met weemoed aan die busritjes terug. 

6. De beste dag van de maand

Er was altijd één dag in de maand waar iedere student reikhalzend naar uitkeek. Tot die dag was het leven op bier, droog brood en magnetronmaaltijden maar daarna kon alles weer. Die dag viel rond de 24e van iedere maand en laat zich uitdrukken in vijf letters: STUFI!

Iets gemist?

We zijn vast genoeg nostalgische studentendingen vergeten, dus stuur ons gerust een berichtje en wij vullen de lijst aan.

Meer lezen:

Meer in deze categorie

Genieten van Ede

Ga naar “Dit betekent de ‘fleur de lis’ die je op Bennekomse begraafplaatsen ziet”

Dit betekent de ‘fleur de lis’ die je op Bennekomse begraafplaatsen ziet

Ga naar “Mysterie opgelost: dit doen die gebouwen in het Edese Bos”

Mysterie opgelost: dit doen die gebouwen in het Edese Bos

Ga naar “Boetiekjes en (dames)winkels in Ede: hier vind je ze”

Boetiekjes en (dames)winkels in Ede: hier vind je ze

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis”

BLAUWE BESSEN OF FRAMBOZEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023