Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag tortelduifjes! 5 x deze súperromantische Lunterse woorden moet je kennen

Door Hanneke van Olst 14 februari 2020

Ede heeft niet echt een dialect, maar in Lunteren spreken de taal van de liefde als geen ander. Dat wordt maar weer eens bewezen door deze superromantische woorden die wij vonden in het Lunters woordenboek. Succes gegarandeerd!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Brommers kieken

Een beetje boer weet wat een meisje écht gaat doen als ze ‘brommers gaat kieken’. Namelijk zich eens even verlekkeren aan het manvolk.

Deernsje

Wil je iemand aan de haak slaan met je mooie openingszin? Zet er dan even ‘deernsje’ voor, als het een niet al te groot meisje is. Dan weet de dame in kwestie dat je het tegen haar hebt.

Naokend

Zien jullie het helemaal zitten en belanden jullie in een volgend stadium? Dan verdwijnen de kleren misschien wel en zijn jullie ‘naokend’ of ‘naokt’.

Schodikken

Verdwijnen de centimeters afstand tussen jou en je liefje als sneeuw voor de zon op de dansvloer? Dan zou je na een tijdje zomer aan het schodikken kunnen zijn (wrijven tegen iets of iemand).

Huj

Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt naast jouw liefje, begroet je hem of haar met een poëtisch: huj. Goedemorgen!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.