Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buiten zwemmen in Ede en omgeving: hier kan het

Door Hanneke van Olst 10 augustus 2020

Goed nieuws, mensen: het wordt hothothot! De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n dertig graden wordt het bloedheet. En als het buiten zo warm is, is een duik vaak het enige dat helpt om je hoofd koel te houden. Daarom hebben wij voor je op een rij gezet waar je in Ede en omgeving buiten kunt zwemmen. Dus: bikini en zwembroek aan en hup, plonzen maar!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De Peppel

Foto: Zwembad de Peppel

Sinds 2019 heeft Zwembad de Peppel een buitenbad. Niet zomaar een bad, maar een bad zonder chloor dat door de natuur gereinigd wordt. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Iedereen die ouder is, betaalt €5,10. Deze prijs geldt voor recreatief zwemmen en is voor entree tot het gehele Zwembad de Peppel. Kijk voor de overige prijzen op de website van Zwembad de Peppel.

De openingstijden verschillen per dag en week, kijk voor een actueel overzicht op de website van De Peppel.

Zwemmen tussen de plantjes bij Zwembad de Peppel in Ede

Zwembad de Peppel in Ede komt met een primeurtje. Vanaf 29 april kun je naar het zwembad gaan zonder...

Meer over Zwembad de Peppel ontdekken?

Zwembad de Peppel zwembaden

Geopend07:00 - 22:00

Peppelensteeg 17, Ede

Bekijk meer:zwembaden

Zwembad De Vrije Slag

Foto: De Vrije Slag

Buitenzwembad De Vrije Slag in Bennekom is tot 1 oktober 2020 geopend. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. De toegangsprijs voor iedereen die ouder is, is €5,50 per dag. De prijs voor ’s avonds zwemmen (vanaf 16.00 uur) is €4,50. De toegangsprijs voor groepen van minimaal vijftien personen is €4,50 per persoon. Kijk voor de prijzen van abonnementen op de website van De Vrije Slag.

Het zwembad is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 19.30 uur. Abonnementhouders mogen al om 06.30 uur komen. In het weekend en op feestdagen is het zwembad geopend van 09.30 tot 18.00 uur.

Hier lees je alles over de coronaregels bij Zwembad De Vrije Slag.


Meer over Zwembad De Vrije Slag ontdekken?

Zwembad De Vrije Slag zwembaden

Langschoterweg 7, Bennekom

Bekijk meer:zwembaden

Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren
Foto: Herman van Alfen

Bosbad Lunteren is van 2 juni tot en met 29 augustus 2020 geopend. De toegangsprijs is voor iedereen €3,-. Er is dit jaar geen abonnementenverkoop.

Het zwembad is van maandag tot en met zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur voor recreatief zwemmen. Alleen kinderen tussen de acht en zeventien jaar mogen recreatief zwemmen. Zij moeten zwemdiploma A hebben en een ondertekend formulier van de ouders meenemen. Voor het banenzwemmen gelden aparte tijden, kijk hiervoor op de website van Bosbad Lunteren.


Meer over Bosbad Lunteren ontdekken?

Bosbad Lunteren zwembaden

Geopend11:00 - 19:30

Boslaan 91, Lunteren

Bekijk meer:zwembaden

Droompark De Zanding

[LET OP! DE ZANDING IS MOMENTEEL GESLOTEN VOOR DAGRECREATIE VANWEGE CORONAMAATREGELEN] Droompark De Zanding in Ottero heeft een heerlijke en grote recreatieplas, mét strand. In het midden van het meer ligt Avonturen Survival Eiland, met speeltoestellen voor kleine kinderen en een klimnet van elf meter voor oudere kinderen. Ook kun je hier je hengel uitgooien of een stukje roeien. Verblijvend gast of niet: iedereen is hier welkom om te komen zwemmen. Als daggast betaal je €4,- per persoon entree (kinderen tot en met twee jaar gratis). Je kunt ook een abonnement afsluiten.


Meer over Droompark De Zanding ontdekken?

Droompark De Zanding vakantieparken

GeopendHele dag

Vijverlaan 1, Otterlo

Bekijk meer:vakantieparken

Zeumeren

Direct aan de A1 bij Voorthuizen vind je recreatiegebied Zeumeren. Leg je handdoekje in het gras of op het strand en neem hier een frisse duik in het water. Voor de kinderen zijn er veel speeltoestellen en er zijn horecapunten, zodat je niet per se eten mee hoeft te nemen. Je kunt hier ook waterskiën, wakeboarden, shortgolf, midgetgolf en footgolf doen. Naast Zeumeren is een overdekt avonturenparadijs te vinden: SchatEiland Zeumeren.

Entree tot Zeumeren is gratis, het park is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Je betaalt wel parkeergeld (€6,- in het hoogseizoen, uitrijkaart te betalen met pin of creditcard). Er zijn toiletten aanwezig en deze zijn geopend (ook voor 1 juli 2020).

Henschotermeer

View this post on Instagram

#nature #sunset #walk #woudenberg #Henschotermeer

A post shared by Sharonne (@sharonnev) on

Ook een fijne plek met natuurwater: het Henschotermeer, of ‘Hens’ in de volksmond. Een groot meer met zandstrand en veel ondiepe stukken, te vinden in Woudenberg. Handig: er zijn toiletgebouwen rondom het meer. Vanaf 1 juli 2019 wordt entree gevraagd voor het Henschotermeer (iedereen van drie jaar en ouder). Een dagkaart kost €2,95 (deze kun je in 2020 alleen online kopen). Je kunt ook een seizoensabonnement kopen. Parkeren vanaf 1 juli is €2,50 per uur, of een dagkaart van €7,-. Er zijn beperkt toiletten geopend in verband met het coronavirus.

Meer zwemmen:

Bosbad Lunteren

Bommetje! Deze buitenzwembaden zijn weer open

Het is de laatste weken prachtig weer geweest en dan wil je eigenlijk niets liever dan een verfrisse...

Zwemseizoen 2020: in deze natuurwateren in Ede en omgeving mag je zwemmen

Zin in een frisse duik in natuurwater? Nu mag je niet zomaar op elke plek even een frisse duik nemen...
Fietsen heide

Warme zomer in Ede in aantocht: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Het ziet ernaar uit dat veel Edenaren dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het a...

De Edese Uitmarkt gaat tóch door: online (en zo ziet dat eruit)

Vorig jaar hadden we de eerste editie van de Uitmarkt Ede . Dat was hartstikke leuk, maar helaas goo...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.