Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x muziekles voor kinderen in Ede

Door Hanneke van Olst 22 september 2020

Drumt jouw kind op alles wat los en vast zit? Of dansen en zingen ze mee met elk liedje dat ze horen? Dan is muziekles misschien een goed idee. De kinderen krijgen les van professionele docenten en leren samen te werken in een orkest of band. Er zijn verschillende cursussen Algemene Muzikale Vorming (AMV) en andere muzieklessen te vinden in Ede. Muziekverenigingen zijn er in ieder dorp en sommige bieden zelfs gratis AMV les aan.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Irene Ederveen

Muziekvereniging Irene Ederveen bestaat uit een fanfare en een malletband. Kinderen tussen de acht en elf jaar kunnen hier terecht voor een cursus AMV en mogen daarna kiezen uit een hele reeks aan blaas- en slaginstrumenten zoals trompet, saxofoon, marimba en xylofoon. Klik hier voor alle mogelijkheden bij Irene in Ederveen.

Irene Ederveen
Foto: Irene Ederveen

Muziekvereniging Excelsior Harskamp

In Harskamp kunnen jonge muzikanten al bijna honderd jaar terecht bij muziekvereniging Excelsior
Harskamp, opgericht in 1922. Kijk maar eens op Facebook voor de activiteiten en welke mooie moderne
instrumenten ze daar hebben.

Trompet
Foto ter illustratie: Unsplash

Showkorpsen IRENE Ede

Muziek maken terwijl je loopt en regelmatig met de bus naar optredens in binnen- en buitenland? Dan
moet je bij Showkorpsen IRENE Ede zijn. IRENE heeft blaas- en slagwerkinstrumenten. Je bent van harte welkom om een keertje te komen kijken tijdens een Open Dag. Dan kun je meedoen met een muziekles, meelopen in de mars en kijken naar een optreden van de jeugdshowband. Speel je al een instrument? Neem dan een kijkje bij een Open Repetitie.

Showkorpsen Irene Ede
Foto: Showkorpsen IRENE Ede

Muziekvereniging OBK Bennekom

Voor muziekles in Bennekom moet je natuurlijk bij OBK zijn. Ook deze vereniging biedt een AMV cursus
en de groepslessen beginnen weer in oktober. Na de beginnerscursus kunnen kinderen een muziekinstrument leren bespelen. Bij OBK kun je les krijgen van een van de acht docenten. Alles over deze vereniging is te vinden op deze website.

OBK Bennekom
Foto: flyer OBK Bennekom

KNA Lunteren

In Lunteren kun je samen muziek maken bij KNA. Deze vereniging heeft vijf orkesten, variërend van
beginners tot aan zeer ervaren muzikanten. Kinderen in groep 4 en 5 kunnen terecht bij de lessen Algemente Muzikale Vorming. Vanaf groep 6 mag je meteen met een blaasinstrument of slagwerk beginnen. Uitgebreide informatie over muziekles in Lunteren staat hier.

Drums
Foto ter illustratie: Unsplash

OBK Otterlo

Oefening Baart Kunst of te wel OBK is een bekende naam in Otterlo. De vereniging heeft een fanfare,
een slagwerkgroep en een jeugdfanfare. De muzikanten van OBK zijn regelmatig te horen en te zien in
Otterlo met traditionele optredens en met bijzondere projecten. Kinderen uit Otterlo en omgeving zijn
van harte welkom bij de muzieklessen. Meer informatie is hier te vinden.

Snare drum
Foto ter illustratie: Unsplash

Muziekvereniging De Harmonie Ede

De Harmonie Ede is net begonnen met een grote groep nieuwe enthousiastelingen voor de AMV lessen,
maar er is altijd ruimte voor meer aanmeldingen. Deze AMV lessen zijn voor kinderen van zes tot en met negen jaar. Daarnaast kan je je altijd aanmelden voor een proefles. De Harmonie Ede verzorgt lessen op ieder instrument dat je in het harmonieorkest kunt vinden, zoals saxofoon, klarinet, trombone, hoorn en ga zo maar door. Kijk op de website voor alle informatie.

De Harmonie Ede
Foto: De Harmonie Ede

Novae Popschool Ede

Bij Novae Popschool in Ede kunnen kinderen muziekles volgen. Er is een locatie in Ede, Bennekom en Lunteren. Je kunt hier verschillende instrumenten leren bespelen: van basgitaar tot drums en van piano tot ukelele. Zangles volgen kan ook. Hier lees je er meer over.

Novae Popschool Ede
Foto: Facebook Novae Popschool Ede

Muziekplein Cultura

Bij Cultura komen professionele muziekdocenten samen in het Muziekplein Ede. Zij geven lessen in Ede, Bennekom en Lunteren. Er zijn veel mogelijkheden: van accordeon tot panfluit tot viool en nog veel meer. Ook een cursus AMV hoort bij de mogelijkheden. Muziekplein Ede heeft tevens een eigen popafdeling. Meer info is hier te vinden.

Foto: Kirsten van der Wardt

Goed om te weten

Als kinderen na de AMV cursus doorgaan met muziekles bij een vereniging, krijgen ze het muziekinstrument bijna altijd in bruikleen tegen een kleine vergoeding of helemaal gratis. Weet je nog niet hoe je moet beginnen? Proeflessen zijn vrijwel overal mogelijk. Dan kun je zomaar aan de slag, bijvoorbeeld met zo’n prachtige hoorn!

Hoorn
Foto ter illustratie: Unsplash
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.