Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vuurwerk afsteken in Ede: dit zijn de regels

Door Hanneke van Olst 30 december 2019

Nog even en dan knalt Ede weer het nieuwe jaar in. Leuk én mooi, al dat vuurwerk om 00:00 uur ’s nachts, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. Dus voordat je oud en nieuw in een politiecel doorbrengt: check even deze regels over vuurwerk afsteken in Ede.

Alléén op 31 december en 1 januari

De eerste regel is een duidelijke: vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af, dan is dat strafbaar en riskeer je een boete van €100,-. Zonde, want dat geld steek je natuurlijk liever in mooi vuurwerk. Heb je overlast van vuurwerk buiten de afsteektijden? Dan kun je de meldkamer Toezicht bellen op nummer 0318 – 68 01 32.

Vuurwerk kopen

Over het kopen van vuurwerk gesproken: ook daar zijn regels aan verbonden. Check even of de winkel waar je naar toe gaat een vergunning heeft voor het verkopen van vuurwerk. Je herkent zo’n winkel aan het bordje met daarop de tekst ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’. Je mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk kopen en thuis bewaren.

Vuurwerkvrije zones

Dit jaar zijn er een aantal zones in Ede waar je tijdens oud en nieuw geen vuurwerk mag afsteken. Het gaat vooral om zones rondom het ziekenhuis, hospices, tunnels en kinderboerderijen. Een overzicht van alle zones zie je hier:

Hier mag je dit jaar géén vuurwerk afsteken in Ede

Overigens gelden voor carbidschieten andere regels, die lees je hier:

Carbidschieten in Ede: dit zijn de regels

Vuurwerkoverlast melden

Overlast door vuurwerk kun je melden bij politie en Toezicht. Bel van maandag tot en met zaterdag van 07.00 uur tot 22.00 uur met 0318-680132. Buiten deze tijden, de openingstijden van de meldkamer van Toezicht, kun je bellen met de politie: 0900 8844.

Lees ook:

Carbidschieten in Ede: dit zijn de regels

Carbidschieten, ooit van gehoord? Even een korte uitleg. Je installeert een melkbus een beetje schui...

Hier in Ede koop je vuurwerk

Is het al 31 december middernacht..? Wij kunnen haast niet wachten en hebben nu al zin om keihard te...
Vuurwerk

Er is ook dit jaar een professionele vuurwerkshow in Ede met oud en nieuw

Over een verbod op het zelfstandig afsteken van vuurwerk kun je lang discusseren. Een grote vuurwerk...

adv.