Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen in Ede, zin of onzin?

Door Hanneke van Olst 10 augustus 2019

Je dikke buik tussen twee auto’s wurmen en dan ook nog in of uit je auto zien te komen. Parkeren als zwangere vrouw valt niet mee, meent GemeenteBelangen. Als het aan hen ligt, komen er speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen op het Kuiperplein.

Herinrichting Kuiperplein

Raadslid Henk Righolt heeft een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur voor een proef, lezen we in De Gelderlander. Komend voorjaar begint namelijk de herinrichting van het Kuiperplein en dan kunnen er mooi een paar extra brede parkeerplaatsen bijkomen, vindt GemeenteBelangen.

Deze parkeerplaatsen werken hetzelfde als gewone parkeerplaatsen en er moet voor betaald worden, maar ze zijn extra breed en bedoeld voor zwangere vrouwen. Net zoals je ze soms al tegenkomt in het buitenland, bijvoorbeeld in België.

Ouders van Nu pleit ervoor

Uit onderzoek van het platform Ouders van Nu onder 5000 aanstaande moeders blijkt dat 82 procent van de zwangere vrouwen moeite heeft met in- en uitstappen van een auto, omdat de parkeerplaatsen vaak te smal zijn. Ouders van Nu pleit daarom voor speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen. In Nederland zijn die er nog nauwelijks. Doetinchem heeft onlangs besloten om een paar van zulke brede plekken aan te leggen.

Wat vind jij?

Nu zijn we natuurlijk benieuwd, wat vind jij van dit idee? Een goed idee of overbodig? Geef je mening in de poll hieronder:

Deze poll is gesloten, je kunt niet langer stemmen.

Lees ook:

Het Kuiperplein krijgt een opfrisbeurt: dit gaat er veranderen

Asfalt en achterstallig onderhoud. Het Kuiperplein in Ede is op dit moment misschien wel het lelijks...

Heel veel dode zwijnen op de Veluwe, maar waarom? Dat weet niemand

Wauw! Er is een bijzondere roze sprinkhaan gespot in Ede

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.