Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Door Hanneke van Olst 26 maart 2020

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Met deze week: mag je keukenpapier en servetten door het toilet spoelen? 

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Vooral het schap met het toiletpapier moest het ontgelden en was snel leeg. Dus wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Precies, dan pak je toch een keukenrol of gezellig servetje? Maar mag je dat wel door het toilet spoelen?

Toiletpapier

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. Toiletpapier lost eenvoudig op terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Verstoppingen

De vezels in het papier lossen veel langzamer op dan bij toiletpapier. En dat zorgt voor ophopingen en verstoppingen in het riool. Op papierenkarton.nl lezen we dat je op de verpakking van je keukenpapier kunt kijken. Daar staat op welk papier wel en welk papier niet door het toilet gespoeld mag worden.

Het advies is dus: niet door de toilet spoelen die keukenrol en servetten. Ook als je écht geen toiletpapier hebt. Gooi het gewoon in de vuilnisbak.

Lees ook:

tilanuspark foto maps

fundering oude kerk foto berends g

adv.