Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je hond aan een paal aanlijnen als jij boodschappen doet?

Door Hanneke van Olst 23 januari 2020

Bij veel supermarkten in Ede is het niet zo wenselijk als jij jouw trouwe viervoeter meeneemt tussen de schappen. Dit heeft alles met hygiëne te maken. Maar waar laat jij je hond als je even snel een boodschapje moet doen tijdens een blokje om? Aanlijnen aan een paal? Mag dat wel?

Een herkenbare situatie voor alle hondenbezitters: je wilt gaan koken, maar je ontdekt dat je geen peper meer in huis hebt. De hond kan ook wel wat frisse lucht gebruiken en daarom besluit je om hem mee te nemen naar de supermarkt. Op de deur van de winkel hangt een sticker waarop staat dat je hond niet mee naar binnen mag (uitgezonderd hulphonden). Wat nu?

Niet lokaal geregeld

Om erachter of je je hond aan een paaltje mag aanlijnen, raadpleegden we eerst de Algemene Plaatselijke Verordening van Ede. Na een zoektocht kwamen we tot de conclusie dat dit niet lokaal geregeld is. Door naar de volgende bron die ons wellicht kan helpen: de dierenpolitie.

En?

Wat blijkt? Er zijn geen regels voor. Je mag je hond dus aan een pijl aanlijnen als jij de boodschappen doet. Maar als dieren té lang vastgebonden zitten, kun je wel een melding bij de dierenpolitie maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond lang in de volle zon zonder water zit. Dan komt de dierenpolitie langs en kijken ze ter plaatse wat ze kunnen doen. Voor een korte boodschap mag je je hond dus gewoon aan een paaltje lijnen. Maar je maakt jouw hond veel blijer als je hem of haar thuis laat in een veilige omgeving.

Lees ook: 

Eenden voeren

MAG DAT: eendjes voeren in Ede?

Oud brood voeren aan eendjes in de vijver, wie deed dat als kind niet als het koud is buiten? Maar m...

MAG DAT: je afval de avond vóór de ophaaldag buiten zetten in Ede?

Zet jij je kliko of plasticzakken altijd de avond vóór de ophaaldag aan de straat? Of zet je je afva...

MAG DAT: met knipperende fietslampjes rijden?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast, je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken of je doet maa...

Meer over

Gemeente

adv.