Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je container alvast aan de weg zetten voor je op vakantie gaat?

Door Hanneke van Olst 11 juli 2019

Langzaam maar zeker komt de zomervakantie steeds dichterbij. Een dag voordat je met de caravan naar de Côte d’Azur vertrekt, zet je nog even je container voor de deur. Je afval moet tenslotte wel opgehaald worden, zeker met het voorspelde warme weer. Maar hoelang van te voren mag je je volle langwerpige bak aan de kant van de weg neerzetten?

Een volle gft-bak of een container met restafval: onze vrienden van ACV Groep komen ze graag voor je leegmaken. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aanbiedt. De afvalophaaldienst vraagt de inwoners van de gemeente om ervoor te zorgen dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 07.30 uur op de aangewezen plaats staat. Let er wel even op dat je de kliko niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het programma ‘Bonje met de buren’.

Regels rond de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Parijs, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten en later pas weer op je eigen terrein zetten? Yes, dat mag! Als je hem tenminste na 20.00 uur aan de weg zet, de avond voor de container wordt geleegd.

En nu?

Dus ga je binnenkort op vakantie, een weekendje weg en wordt de kliko pas over een paar dagen weer geleegd volgens de afvalkalender? Kijk je buurman, schoonmoeder of partner even lief aan. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Wil je meer weten over het aanbieden van afval? Op de website van ACV Groep vind je het antwoord op je vragen.

Lees meer:

MAG DAT: je woning verhuren tijdens de vakantie?

Ga je deze zomer een paar weken op vakantie? Dan wil je misschien wel je woning verhuren aan toerist...

MAG DAT: een camper of caravan voor je deur parkeren?

MAG DAT: vochtige doekjes door de wc spoelen?

MAG DAT: ballonnen oplaten in Ede?

Meer over

Gemeente

adv.