Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis trouwen in Ede? Dit moet je daarover weten

Door Hanneke van Olst 13 februari 2020

Gratis trouwen in Ede? Het goede nieuws is: dat kan. Het slechte nieuws is: daar moet je behoorlijk lang voor wachten. Acht maanden, om precies te zijn.

Gratis trouwen in Ede: even geduld aub

Sommige bruidsparen pakken groots uit en plunderen hun hele spaarrekening voor hun grote dag. Anderen nemen genoegen met even snel een krabbeltje zetten bij het gemeentehuis en willen liever niet te veel geld kwijt zijn aan de huwelijksceremonie. Voor die mensen is er het gratis huwelijk. Ga je als bruidspaar voor die optie, dan moet je dus wel even geduld hebben. In Ede is er een wachtlijst van ongeveer acht maanden voor koppels die gratis willen trouwen. Gratis trouwen in Ede kan op maandag en dinsdag om 08.45 uur.

Het kan nog erger

Er zijn gemeentes waar stellen nog langer moeten wachten: in Utrecht is het bijvoorbeeld negen maanden. Landelijk is de gemiddelde wachttijd voor een gratis huwelijk 79 dagen.

Administratief huwelijk

Wil je niet op maandag of dinsdag of zo vroeg op de ochtend trouwen, maar ook niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je kiezen voor een administratief huwelijk in Ede. Dan trouw je op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag om 12.00 uur in een kleine spreekkamer bij Publiekszaken. De ambtenaar van de burgerlijke stand van de afdeling Publiekszaken sluit het huwelijk af. Het duurt ongeveer 15 minuten en kost €140,-. Je mag ook gasten meenemen: maximaal tien.

Meer lezen over trouwen in Ede:

Dit betaal je als je wil trouwen in Ede

Trouwen in Ede? Ja, dat wil je! Naast de mooiste jurk, de ringen en een prachtige taart, kan het off...

Trouwen? Dit zijn alle officiële trouwlocaties in Ede

Op zoek naar een trouwlocatie in Ede? Dan heb je heel wat te kiezen! Er zijn liefst 7 officiële trou...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.