Energietoeslag aanvragen bij gemeente Ede: zo werkt het

Foto ter illustratie: ANP

Gemeente Ede geeft energietoeslag aan inwoners met lage inkomens. Hiermee kunnen zij de hoge energierekening (gedeeltelijk) betalen. Wil je weten of je in aanmerking komt en hoe je energietoeslag kunt aanvragen in Ede? Dat lees je hier.

De energiekosten zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Het kabinet heeft hierom besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen. Het standaardbedrag is achthonderd euro per huishouden. In juli 2022 is besloten dat hier nog vijfhonderd euro bovenop komt. De toeslagen worden uitgereikt via gemeentes.

De eisen

Iedere Edenaar die op 1 maart 2022 een bijstandsuitkering kreeg, heeft de toeslag van achthonderd euro al ontvangen, als het goed is. Deze werd uitgekeerd per huishouden vanaf half april. De nabetaling van vijfhonderd euro krijg je vanzelf, daar hoef je niks voor te doen. Kreeg je geen uitkering, maar heb je een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum, eigen bedrijf of laag pensioen? Dan heb je recht op de toeslag en moet je hem zelf aanvragen. Ook als je een schuldentraject (WSNP of MSNP) van gemeente Ede volgt, kom je in aanmerking, ongeacht de hoogte van je inkomen.

Mogelijk kunnen studenten de energietoeslag ook aanvragen. Wat de voorwaarden zijn en hoe studenten het kunnen aanvragen is helaas nog niet bekend. De gemeente wacht daarvoor op een regeling vanuit het Rijk. Zodra er meer over bekend is, lees je het hier.

Check in de tabel hieronder hoeveel je maximaal mag verdienen om in aanmerking te komen voor de energietoeslag. Let op, dit bedrag verschilt per thuissituatie. Je rekent hiervoor met je netto-inkomen van januari 2022, dus het bedrag dat je daadwerkelijk op je rekening kreeg. Als inkomen geldt: loon, uitkering, AOW, inkomen uit eigen onderneming, inkomen uit verhuur, partneralimentatie.

Energietoeslag aanvragen bij gemeente Ede

Je energietoeslag aanvragen kan via deze speciale webpagina van gemeente Ede. Je hebt hiervoor je DigiD-inloggegevens nodig. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.

Wil je meer bespaartips van indebuurt? Kijk dan op deze speciale pagina met gratis uitjes, winkels waar je voordelig uit bent en goede aanbiedingen.

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Vergaderruimte huren in Ede: de keuze is reuze – deel 1”

Vergaderruimte huren in Ede: de keuze is reuze – deel 1

Ga naar “Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2023 in Ede”

Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2023 in Ede

Gemeentehuis
Ga naar “Zeg het maar: wat is de mooiste trouwlocatie van Ede?”

Zeg het maar: wat is de mooiste trouwlocatie van Ede?

Bruiloft

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99”

LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023