Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er 280 bomen gekapt worden in Ede

Door Hanneke van Olst 22 januari 2020

Het is je vast al opgevallen: in december geleden begon men met het aanleggen van nieuwe wegdelen bij de Poortwachter (brug over de A12) en sinds eergisteren worden er bomen gekapt. Waarom? We leggen het uit:

Zowel de werkzaamheden aan de rand van Ede bij de A12 en Pathé als het kappen van de bomen zijn voor de aanleg van de Parklaan. Je weet wel, die nieuwe laan die de N224 met de A12 gaat verbinden. Ede-Oost, waar steeds meer woningen komen (denk aan de Enkawijk en kazerneterreinen) wordt hierdoor beter bereikbaar.

Bomen gekapt

In totaal worden er zo’n 280 bomen gekapt. Deze kap is nodig om de aanleg van de kruispunten ten hoogte van de Klinkenbergerweg en het World Food Center te realiseren, meer uitleg daarover vind je hier. Volgens het oorspronkelijke plan zouden er nog meer bomen gekapt worden, maar na overleg met buurtbewoners is besloten om vijf waardevolle Amerikaanse eiken te laten staan.

Zien we na het kappen van de bomen de werkzaamheden voor de weg al? Nee, eerst moet het gebied onderzocht worden op explosieven. “Gezien de ligging van het terrein, zowel vanuit de Tweede Wereldoorlog als vanwege de nabijheid van een oude militaire kazerne, is het gebied verdacht op niet-gesprongen explosieven”, aldus de gemeente.

Werkzaamheden langs de A12

De werkzaamheden bij de Poortwachter zijn om een nieuwe op- en afrit op de A12 te maken. Naar verwachting is de aanleg van de Parklaan medio 2022 gereed.

Meer weten over waar de Parklaan precies komt?

Parklaan

Hoe gaat de nieuwe Parklaan er nou uit zien? Wij leggen het uit

In Ede-Oost wordt het steeds drukker op de weg, door onder andere de aanleg van de Enkawijk en wonin...

adv.