Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Edese flitspaal deelt elke 32 minuten een boete uit

Door indebuurt Ede 16 oktober 2019

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een flitspaal. Maar bij welke flitspaal in Ede wordt er het vaakst geflitst en hoe vaak?

5.494 boetes

Het CJIB heeft het aantal flitsboetes berekend over het tweede tertiaal (mei tot en met augustus) van 2019 en daaruit blijkt direct één ding: Edenaren houden van hard rijden. Te hard. In de eerste vier maanden van dit jaar werden in onze grote gemeente totaal 34.141 boetes uitgedeeld. Heftig!

De meeste boetes kwamen vanuit de flitspaal aan de N310 ter hoogte van Harskamp. Die betrapte in de eerste vier maanden van dit jaar 10.916 automobilisten op te hard rijden. Binnen de bebouwde kom van Ede en Bennekom flitste de paal aan de Dr. W. Dreeslaan het vaakst: 5.494 keer. Daarbij werden 4.811 boetes uitgedeeld voor te hard rijden en 683 voor door rood rijden. Dat betekent dat er elke 32 minuten iemand de pineut was bij deze paal, omgerekend.

De flitspaal die daarnaast de meeste boetes uitdeelde binnen de bebouwde kom van Ede en Bennekom was degene op de Van Balverenweg in Bennekom (4.033 boetes) en daarna de flitspaal op de Molenstraat (1.375 boetes).

Nederland

In totaal zijn in de tweede vier maanden van dit jaar 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen, blijkt uit gegevens van het CJIB. Dat is iets minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd.

Lees ook:

Deze flitspaal is voorgoed verdwenen uit Ede

Zoals je vast al gelezen of ervaren hebt, is de Jan Th. Tooroplaan eigenlijk weer open na een maand ...

De verkeersboetes gaan omhoog: dit betaal je in 2020 voor overtredingen

De hoogte van de verkeersboetes in 2020 is bekend. Dat publiceerde de website VerzekerUzelf op basis...

Meer over

Gemeente

adv.