Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Ede: zo ziet dat er straks uit

Door api 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Edese horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Bij ’t Zusje in Ede zal de tafelindeling een stuk ruimer zijn. Deurklinken, oppervlakken, pinautomaten en dergelijke worden vaker gereinigd en om het contact bij de betaling te minimaliseren, wordt gevraagd om één betaling per tafel te doen (per pin). Bij De Beren geeft een looproute binnen én buiten aan hoe je moet lopen. Wil jij van tevoren weten hoe de kroeg of het restaurant van jouw keuze het aanpakt? Bel ze even (of stuur een bericht via social media).

Foto: indebuurt Ede

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Edenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Foto: Kirsten van der Wardt

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Foto: indebuurt Ede

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Foto: indebuurt Ede

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Terras Gulle Gaper Grotestraat
Foto: indebuurt Ede

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Foto: indebuurt Ede

Lees ook

Museumplein Ede

De grote indebuurt terrassengids: hier vind je terrassen in Ede

Aangezien we al bijna een halfjaar actief zijn in de stad, hebben we op bijna ieder terras wel eens ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.