Hier in Ede eet je heerlijke Hollandse Nieuwe haring

Aangeboden door Visgilde Rijsemus 9 juni 2019
Mei is de maand dat de vangst op haring wordt gestart. Dat betekent dat we niet lang meer hoeven te wachten op de lekkerste, meest smaakvolle haring van het jaar. In die periode heeft de haring namelijk het hoogste vetpercentage en dat is geweldig voor de smaak. Die extra lekkere haring, ofwel Hollandse Nieuwe, eet je in Ede natuurlijk bij Visgilde Rijsemus. 

De haring die vanaf mei wordt gevist is de lekkerste van het hele jaar. Het vetpercentage heeft dan minimaal 16 procent bereikt en dat is heel goed voor de smaak. Vanaf juni start dan het seizoen van het eten van die bijzondere haring. Bij Visgilde Rijsemus kun je ze vanaf 12 juni halen!

Visgilde Rijsemus Ede haring vis

Beste kwaliteit

Bij Visgilde Rijsemus hebben ze niet alleen de lekkerste haring in huis, ze hebben deze ook speciaal bereid zoals het hoort bij Hollandse Nieuwe. Naast het vetpercentage van minimaal 16 procent is de haring namelijk op traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd. Het is onder andere daarom dat Visgilde Rijsemus al jaren bekend staat om kwaliteit.

Aan de staart

Een haring eet je traditioneel natuurlijk aan de kraam door hem bij de staart te pakken en in je mond te laten zakken. Wie van uitjes houdt, slingert hem eerste even door de gesnipperde uitjes. Een paar happen en weg is de haring! Aan de Amsterdamse haringkar krijg je de haring in stukjes gesneden, met een vorkje erbij. Het voorkomt haringhanden.

Visgilde Rijsemus Ede haring vis

Wat maakt een goede haring?

Hoewel haring natuurlijk eigenlijk altijd hartstikke lekker is, moet een écht goede haring volgens de kenners voldoen aan een paar eisen. Het vlees moet blank, mals en toch stevig zijn. Bovendien heeft de perfecte haring een frisse, zilte geur en een romige smaak.

Haringkar huren

Geef jij binnenkort een feest en wil je eens een keer iets echt bijzonders serveren? Dan kun je bij Visgilde Rijsemus de oud-Hollandse haringkar bestellen voor jouw party! Loop een keer langs in de winkel of bel voor de mogelijkheden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visgilde Rijsemus. Meer over Visgilde Rijsemus ontdekken?

Visgilde Rijsemus viswinkels

Nu gesloten09:00 - 18:00

Kamperfoelielaan 55, Ede

Bekijk meer:viswinkels

adv.