Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de vier beste restaurants van Ede volgens de GaultMillau 2020

Door Hanneke van Olst 5 december 2019

Feest bij vier restaurants in Ede! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppers staan in de prestigieuze restaurantgids GaultMillau 2020. Dit onafhankelijke magazine tipt de beste restaurants in Nederland.

GaultMillau is te vergelijken met de Michelingids. Restaurants worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Deze Edese zaken haalden de lijst:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Restaurant Stam

Super trots op onze fantastische vermelding in de Gault&Millau NL!! 🍾🥂🍾🥂#gaultmillaunl2020 #gavevermelding #trotsoponsteam #fantastisch!!

Posted by Restaurant Stam on Monday, December 2, 2019

Gefeliciteerd Restaurant Stam! Nog geen jaar in Ede en toch al in de GaultMillau. De nieuwkomer in Ede maakt indruk met het wildvlees en scoorde 12 van de 20 punten. “Wat eerst Vroeger was, is nu Stam, met vernieuwde ambitie. Wij waren onder de indruk van hertenrugfilet met een uitstekende cuisson en een wildjus van hert en wild zwijn. Erbij koningsboleet, een gegrild melous-uitje, puree van topinamboer en pastinaak. In de roos.”

Wij zijn sowieso al dol op Restaurant Stam:

7 x waarom je echt een keer naar Restaurant Stam moet gaan

Met een nieuwe naam en complete restyling van het interieur gingen de broers Remco en Menno Wouterse...

Meer over Restaurant Stam ontdekken?

Restaurant Stam

Geopend10:00 - 23:00

Otterloseweg 40, Ede

Pomphuis

Lukas Lukas

Ook het Pomphuis krijgt 12 punten! “De ongedwongen sfeer en toegankelijke menukaart van restaurant Pomphuis maken dit bedrijf een lokale favoriet in Ede. De constante kwaliteit van de originele gerechten maakt een bezoek hier helemaal af.”


Meer over Restaurant Pomphuis ontdekken?

Restaurant Pomphuis traiteurs

Gesloten17:30 - 22:00

Klinkenbergerweg 41, Ede

Bekijk meer:traiteurs

Cèpes

Foto: Google Maps

Dit restaurant in Otterlo is niet alleen door Michelin goedgekeurd, maar dus ook door GaultMillau. Cèpes, een restaurant in Hotel de Sterrenberg, krijgt 13 punten en twee koksmutsen (drie koksmutsen = voortreffelijk). “Het restaurant van Hotel de Sterrenberg ligt aan de rand van de Hoge Veluwe. Je geniet hier dan ook van rust en ruimte. Chef Robert Hartelman kookt biologisch en met de seizoenen mee. Wij vonden alles even lekker, zoals bijvoorbeeld de perfect al dente gekookte ravioli met knolselderij
 en linzen onder een schuim van eekhoorntjesbrood. Erop beetgare bloemkool en geschaafde Olde Remeker, olijfolie en wat verse rucola. Een zeer geslaagde combinatie. Ook het timbaaltje van koolvis met Hollandse garnaaltjes
en onder meer zoetzure schijfjes komkommer en romige aardappelsalade met ei en ui was een winnaar. Een kroepoekje van zeewier maakte het helemaal af.”


Meer over Restaurant Cèpes ontdekken?

Restaurant Cèpes restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 15:00 |17:30 - 20:30

Houtkampweg 1, Otterlo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Het Koetshuis

Het Koetshuis
Foto: Facebook Het Koetshuis

Het Edese restaurant dat als beste in de GaultMillau 2020 staat, is Het Koetshuis in Bennekom. Maar liefst 16 punten en drie koksmutsen scoort dit restaurant, dat ook Michelinsterren bezit. “Schilderachtig gelegen aan de rand van de Veluwe is Het Koetshuis een leuke plek om in een serene sfeer te tafelen. Bij gunstig weer wacht een ruim terras. Uit de keuken komen voldragen gerechten die vaak een diepe indruk nalaten. Zo heeft de combinatie van gebakken ganzenlever met gegrilde ananas bijzonder veel aangename spanning. Die wordt nog meer versterkt door een sausje van ananas opgepept met fenegriek. Complex smaakt daarna een compositie rond gemarineerde kreeft en bavarois van venkel. Bouillon van venkel en limoen ondersteunt het geheel net als een crème van kreeft en dille naast gelei van Pernod waarin de anijssmaak nog eens subtiel terugkeert. Uit de Veluwe proeven we stoofvlees van ree gemaakt van smaakrijke stukken uit nek en schouder met daarbij rode kool, gerookte knolselder en jus van ree en truffel. Tot slot fijn taartje gevuld met crème van pistache, mandarijn, yoghurt en roomijs van mandarijn.”


Meer over Het Koetshuis ontdekken?

Het Koetshuis restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 23:00

Panoramaweg 23a, Bennekom

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Chinees Aziatisch eten

Spicy (of juist niet)! 8 x Aziatische restaurants in Ede

Saté ayam, babi pangang of sushi: in een Aziatisch restaurant gaat alles er bij ons in als zoete koe...

Dit Edese sushirestaurant hoort volgens Flair bij de top van Nederland

Sushi: you hate it or love it. Wij vinden sushi in ieder geval heerlijk en een goed excuus als je ee...
Red's Tapas & Grill

Dit zijn de leukste restaurants van Ede

De winnaars van de verkiezing ‘Leukste restaurant van Ede 2019’ is bekend! Red's Tapas Grill & Bar e...

5 x ken je deze Edese restaurants al?

Beland je steeds weer bij hetzelfde restaurant, met hetzelfde menu? Ben je simpelweg toe aan iets ni...

Dit zijn de 11 beste restaurants van Ede volgens TheFork

De buurvrouw zegt dit, indebuurt zegt dat… Maar wat zegt restaurantsite TheFork (voorheen IENS) over...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.