Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wijnen, wijnen, wijnen: dit restaurant geeft gratis wijn bij je bestelling!

Aangeboden door Grieks Restaurant Kreta 30 oktober 2020

In het najaar is het meestal feest bij restaurant Kreta. Normaal gesproken organiseren ze een wijnfeest met wijn in overvloed en live muziek. Helaas is dit het jaar waarin we geen feestjes mogen geven. Wijn drinken mag gelukkig nog wel! Daarom geven ze een gratis fles wijn weg. Als pleister op de wond…

Het wijnfeest is een eeuwenoude Griekse traditie, wat in Griekenland nog altijd in stand wordt gehouden. “De productie van de druif is belangrijk voor de Grieken. Druiven groeien goed in ons land. Je zou haast kunnen zeggen dat we alles associëren met wijn: doopfeesten, trouwdagen, of religieuze bijeenkomsten, dit is bij ons niet compleet zonder wijn. Oké, na de olijf dan. Want die is nog belangrijker dan de wijn!”, vertelt Zografia, eigenaresse van het restaurant. Ze bracht de traditie vijfentwintig jaar geleden naar naar Ede. “Ik wil mensen het gevoel geven dat ze op vakantie zijn met de ongedwongen en ontspannen sfeer van Griekenland.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

Wijn is fijn!

Omdat het wijnfeest dit jaar niet door kan gaan, hebben Zografia en haar familie iets anders bedacht: gratis wijn bij je bestelling. “Als de rekening boven de €60,- uitkomt krijg je een gratis fles wijn naar keuze. Deze actie geldt alleen bij het bezorgen. Vanzelfsprekend kun je kiezen uit: wit, rood, of rosé, zoet en droog. Zo kun je thuis met je eigen gezin, een gezellige vriend of vriendin je eigen wijnfeest organiseren. Zet de muziek van Bouzouki erbij op en je waant jezelf in Griekenland.” 😉

Restaurant Kreta heeft ook een speciaal driegangenmenu samengesteld, dit kost maar €25,- per menu. Je krijgt Pikilia als voorgerecht: verschillende Griekse warme en koude voorgerechten, geserveerd met vers gebakken brood. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit zes verschillende schotels: bijvoorbeeld met kipfilet, gyros en tzatziki of een vegetarische mixschotel. Deze schotels worden geserveerd met rijst, friet en salade. Daarna kun je nagenieten met de Loukolos plate. Dit bestaat uit: baklava, brownie, cocoscake en yoghurt met nootjes en fruit.”

Tekst loopt door onder de foto.

Korting op de hele rekening bij het afhalen

Dit is nog niet alles. Zografia: “Kom je eten afhalen? Dan krijg je 20% korting op de hele rekening. Dit geldt voor alles: van a la carte gerechten tot een 3-gangen menu.” Bij het afhalen van een bestelling krijg je alleen geen gratis fles wijn, die krijg je alleen bij bezorgen. Maar je krijgt je fles wijn bij afhalen wél met die 20% korting!

Véél meer dan alleen vlees

Grieks restaurant Kreta is één grote familie. Zorgrafia runt het restaurant samen met haar schoonzus Angela en hun mannen Kostas en Apostolis. Ze begonnen begonnen in Arnhem, 1990 om precies te zijn, maar in 1995 besloten ze naar Ede te verhuizen. “Daar hebben we geen seconde spijt van gehad!”

Je proeft hier de originele Griekse keuken. “De Griekse keuken staat vaak bekend om haar vleesgerechten, maar eigenlijk is het een hele uitgebreide keuken. Wist je dat we ook heel veel pan- en groentegerechten hebben? Bijvoorbeeld Moussaka, of een de Griekse vegetarische schotel met aubergines, courgettes, sperziebonen en witte bonen. Onlangs hebben we ook een heel saladebuffet geïntroduceerd”, vertelt ze enthousiast.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Dus als jij benieuwd bent naar die authentieke Griekse thuisgerechten, ben je hier aan het juiste adres. “Juist die échte Griekse gerechten willen wij op tafel te zetten. In het begin heeft dit best wat moeite gekost hoor, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. 😉 Uiteindelijk hebben we de Nederlandse smaakpapillen overtuigd”, zegt de onderneemster trots.

Proef de ballerina schoen

De Papoutsaki bijvoorbeeld, dit is een gevulde aubergine. “Liefhebbers kennen het inmiddels en zijn er dol op! Wist je trouwens dat Papoutsaki schoentje betekent? Als je de aubergine plat legt, vult met lekkernijen en laat garen in de oven, dan lijkt het wanneer het klaar is een beetje op een ballerina schoen.” Je kunt dit gerecht verkrijgen met gehakt of in een vegetarische variant. Ga jij het proeven?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grieks Restaurant Kreta. Meer over Grieks Restaurant Kreta ontdekken?

Grieks Restaurant Kreta biologische restaurants

Gesloten16:00 - 22:00

Nieuwe Stationsstraat 30, Ede

Bekijk meer:biologische restaurants

adv.