Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo leer je nieuwe mensen kennen in Ede

Door Hanneke van Olst 24 januari 2020

Of je nu een kersverse student bent en nog maar net je Edese studentenkamer hebt betrokken of vanwege je nieuwe baan naar dit grote dorp op de Veluwe bent verhuisd: Edese vrienden gaan je leven gegarandeerd leuker maken. Waar en hoe je ze vindt? Daar helpen we je graag een handje mee. Zo kun je nieuwe mensen leren kennen in Ede. 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Via een Facebookgroep

weekendtips vriendschap
Foto: Pexels

Het internet is een goede plek om te beginnen met vrienden maken, als je contacten leggen een beetje eng vindt. Vrouw en ondernemer? Dan is de groep Edese Meiden echt iets voor jou, maar je kunt natuurlijk ook prima contacten opdoen in groepen als Gemeente Ede in Beeld of Ede-Zuid, als je ten zuiden van het spoor woont. Hier staan nog veel meer handige Facebookpagina’s en -groepen in:

Mobiel

Deze leuke én handige Edese Facebookpagina’s mag je niet missen

We besteden veel van onze tijd op social media. En terecht natuurlijk, want er is zoveel moois, grap...

Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan je ook waardevolle contacten opleveren. In Ede kun je onder meer vrijwilligerswerk doen bij Poppodium Astrant, als je dol bent op muziek en evenementen. Malkander zoekt altijd vrijwilligers op heel veel verschillende terreinen, net als Netwerk Dien je Stad. Gek op dieren? Het asiel zoekt altijd vrijwilligers. Naast deze organisaties zijn er nog genoeg andere opties, afhankelijk van je eigen interesses.

Nieuwe Mensen Leren Kennen

Nieuwe Mensen Leren Kennen, zo heet de grootste community om – je raadt het al – nieuwe mensen te leren kennen. De club organiseert allerlei (kleinschalige) evenementen en activiteiten. Heel fijn, want iedereen komt erheen met hetzelfde doel, dus dat maakt de boel een stuk minder awkward.

Meetup

Foto: Unsplash

Het platform Meetup bestaat uit allerlei (online) groepen waarbij je je kunt aansluiten: van boekenclubs tot hobbyfotografen en van vrouwen die coderen tot LGBT+’ers. Deze groepen organiseren stuk voor stuk allerlei activiteiten. Ook kun je contact maken met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben als jij: een specifieke taal leren, of trainen voor een marathon, bijvoorbeeld.

Ga sporten!

Sportweek Maandereng
Foto: Facebook ReaXion

Een beetje een open deur misschien, maar je zult niet de eerste zijn die nieuwe contacten op doet door te gaan sporten. Van salsadansen tot wielrennen en hardlopen tot bijzondere varianten op yoga: er zijn genoeg sportieve uitdagingen waar je je in Ede aan kunt wagen.

Help, mijn kind zoekt een hobby: 8 x (bijzondere) cursussen en sporten in Ede

Dat je op voetbal kunt gaan, snap je zelf waarschijnlijk ook wel. Net als hockey, volleybal, dammen ...

Stok achter de deur: 8 hardloopwedstrijden in Ede waar je in 2020 aan mee kunt doen

Tip! Een week lang zijn er sportieve activiteiten voor kinderen in Ede

Ga bij een club

Foto: Pexels.com

Kun je eindeloos praten over eten? Of boeken? Of bordspellen? Cadeauhuis-Ede organiseert wekelijks (bord)spellenavonden en als je van intensievere gamenights houdt, zou je eens binnen kunnen lopen bij De Tinnen Soldaat. Iets nieuws proberen? Cultura biedt een heleboel cursussen, van keramiek tot musical.

En nu?

Foto: Rawpixel | Unsplash.com

Heb je nieuwe mensen leren kennen en zoek je leuke dingen om samen te doen? Dan zit je helemaal goed op indebuurt Ede. Zo laten we je elke week weten wat voor tofs er dat weekend te doen is de stad en maken we aan het begin van de maand een fijn maandoverzicht met leuke activiteiten. Wil je écht niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.