Geregistreerd-mondhygiënist Corina en Johnny Joker maken tandenpoetsen leuker voor kinderen

C. Dollen
Corina opende in 2018 haar eigen praktijk. Foto: Corina Dollen

Corina Dollen (38) is geregistreerd-mondhygiënist en heeft een eigen mondzorgpraktijk in Kernhem. Ze behandelt niet alleen aanslag, tandsteen en plaque. Bij Mondzorg C. Dollen kun je ook terecht voor preventieve, parodontale en curatieve behandelingen.

Oorspronkelijk komt Corina uit Friesland, maar de liefde bracht haar tien jaar geleden naar Ede. “Twee jaar voordat ik naar Ede kwam was ik afgestudeerd en ik had een goede baan. Omdat er voor mijn man geen werk was in Friesland moest ik jammer genoeg mijn baan opgeven om naar Ede te verhuizen. Gelukkig vond ik hier in de buurt vrij vlot werk.”

‘Zware paro’ behandelen

Nadat Corina in loondienst werkte, is ze als zzp’er aan de slag gegaan. “Bij beide merkte ik dat ik niet echt kon doen wat ik echt wilde. Ik heb de specialisatie kindertandheelkunde gedaan, maar kreeg bijna geen kinderen in de stoel. Ik deed met name de standaard behandelingen die een mondhygiënist doet, hierdoor miste ik de afwisseling. Ik kreeg bijna alleen maar de ‘zware paro’ zoals wij dat noemen in ons vak. Dat zijn echt de forse tandvleesbehandelingen. Ik deed deze behandelingen soms de hele dag door. Dat is zwaar en eentonig werk. Ik begon de uitdaging en afwisseling echt te missen.”

Omdat haar interesses breder lagen dan slechts ‘zware paro’ besloot Corina een eigen praktijk te openen. “We woonden in Het Carré, dat ligt op een steenworp afstand van wat nu Kernhem Medisch Centrum is. Ik wist destijds dan ook dat dit gebouwd zou worden en hield het nauwlettend in de gaten. Maar ik was niet de enige. Van meerdere mensen hoorde ik dat er een tandarts zou komen en hij op zoek was naar een mondhygiënist. Ik zocht contact met hem omdat ik graag binnen zijn praktijk een kamer wilde huren voor mijn eigen praktijk. Uiteindelijk heeft de betreffende tandarts zich toch teruggetrokken, maar mij wel gevraagd of ik zijn huurcontract over wilde nemen. Dat was mijn kans en ik greep het met beide handen aan!” 

Mondzorg C. Dollen

Inmiddels is Mondzorg C. Dollen, de praktijk van Corina, al bijna vijf jaar een feit. “In het begin was het best lastig, ik moest echt zelf aan mijn patiënten zien te komen. Er waren zelfs weken dat ik maar één patiënt in mijn stoel had. Maar uiteindelijk is het door te flyeren, actief te zijn op Instagram, langs basisscholen te gaan, tandenpoetsles te geven bij wijkbijeenkomsten, maar vooral door mond-tot-mondreclame echt goed gekomen. Mijn praktijk is drie dagen per week open. Maar ik ben zo druk dat ik overweeg om de praktijk 4 dagen per week open te hebben.” 

Verwijzing is niet nodig

Wat veel mensen niet weten is dat je geen verwijzing verwijzing nodig hebt om naar de mondhygiënist te gaan. “Veel tandartspraktijken hebben een mondhygiënist binnen de praktijk, maar zeker niet allemaal. Die laatste verwijzen hun patiënten wel door, maar dat gebeurt niet altijd of soms niet tijdig genoeg. Ook orthodontisten, diëtisten of huisartsen sturen mensen naar me door. Iedereen kan bij mij terecht, zonder verwijzing. Dat kan vanaf het eerste tandje tot zelfs een prothese (kunstgebit) op implantaten. Als iemand een preventieve behandeling wil, een beugel krijgt of heeft, tandenpoetsles wil voor een kind, of een frisse gezonde mond wil… dan mogen ze gewoon een afspraak maken.” 

Johnny Joker maakt tandenpoetsen leuker voor kinderen. Foto: Corina Dollen

Johnny’s poetssalon voor kinderen

Voor kinderen tot tien jaar werkt Corina met de poetssalon van Johnny Joker. “Tandenpoetsen is voor de meeste kinderen niet bepaald een feestje. Ze doen het alleen maar omdat het moet. Vaak wordt er bij de tandarts juist benoemd wat er mis is met hun gebit: ‘Je hebt tandplak, een klein gaatje, mama moet nog even napoetsen…’ Met dit programma laat ik juist zien wat er wél goed is. ‘Goed gedaan, zoveel procent van je tanden heeft géén tandplak!’ Johnny’s poetssalon is een programma waarmee ik op een leuke manier een kind kan leren zijn of haar gebit goed te verzorgen. Elk kind krijgt een boekje mee met grappige plaatjes waarbij de aap zijn gebit verzorgt en wat er met zijn gebit gebeurt als hij bijvoorbeeld zijn tanden met chocopasta poetst. Er zit van alles te kleuren in het boekje en kinderen kunnen een waterdrinkspelletje doen met hun gezin. Hierbij krijgt de winnaar een medaille. Johnny’s poetssalon werkt heel motiverend en stimulerend, en het zorgt ervoor dat kinderen minder of zelfs niet meer tegen een bezoekje aan de tandarts opzien.”  

Meer in deze categorie

Edenaren

Ga naar “Nomineren maar! Welke Edenaar verdient een mooi kerstgeschenk?”

Nomineren maar! Welke Edenaar verdient een mooi kerstgeschenk?

Ga naar “Het gezin van Jahraino strijdt voor het Prinses Máxima Centrum: ‘Iedereen is bijzonder, niemand is uitzonderlijk’”

Het gezin van Jahraino strijdt voor het Prinses Máxima Centrum: ‘Iedereen is bijzonder, niemand is uitzonderlijk’

Jahraino
Ga naar “Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’”

Joep van Velvet Ede: ‘Veel mensen denken dat ik ermee stop omdat het slecht gaat met de winkel, maar dat is niet zo’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kistje mandarijnen € 2,99”

Kistje mandarijnen € 2,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg
Ga naar “Procescoördinator Interventieteam”

Procescoördinator Interventieteam

 • Gemeente Ede
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Ede

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022