Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de leukste plekken in Ede (volgens Marlies)

Door Hanneke van Olst 20 juli 2019

Wie weet nou beter waar je moet zijn dan jullie, de echte locals? De Edenaren die hier al jaren wonen, hier geboren zijn of pas net kennis aan het maken zijn met deze Heideplaats. Iedereen heeft wel een favoriet plekje in de stad. Deze week tipt Marlies Graveland-Koenders (38) ons.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is Marlies

Marlies van TeaFreaks
Foto: indebuurt Ede

Maak kennis met Marlies! Als je dat nog niet gedaan hebt, want deze Edese is op veel plekken terug te vinden. Onder andere RUIG drinks & bites, Q’s Poolcentrum en theemerk TeaFreaks zijn van haar.

Marlies van TeaFreaks

Marlies handelt in thee: ‘Pickwick in de horeca kan echt niet meer’

Marlies Graveland-Koenders (37) is dol op thee. Ze drinkt minstens een liter thee per dag. En dan na...

Lokaal17

Foto: Marlies Graveland-Koenders

“Sinds kort zit er in Otterlo een hele leuke conceptwinkel; Lokaal17, een winkel met originele cadeautjes, bloemen, kleding, sieraden, lokale kaas, bier, noten, koffie en heerlijke TeaFreaks thee. Deze thee wordt ingepakt door cliënten van ’s Heeren Loo, deze signeren elke verpakking trots met hun eigen naam. Een hippe winkel die je eigenlijk niet in Otterlo verwacht, maar echt zo leuk. Je kan er echt lekker rondneuzen. Dus als je nog op zoek bent naar een leuk cadeautje, zeker een keer daar gaan kijken”, tips Marlies.


Meer over Lokaal 17 ontdekken?

Lokaal 17 conceptstores

Vandaag gesloten

Dorpsstraat 13, Otterlo

Bekijk meer:conceptstores

Snuffelmarkt Ede

Snuffelmarkt Ede
Foto: Facebook Snuffelmarkt Ede

“Maandelijks breng ik onze oude, nog bruikbare, spullen naar de Snuffelmarkt Ede. De opbrengst gaat volledig naar het dierenasiel De Hof van Ede. Er werken lieve vrijwilligers die alle spulletjes controleren en netjes uitstallen. Ik heb er zelf wel eens bordspellen gekocht voor bij ons in de zaak, Q’s Poolcentrum. En een oplader van een laptop voor 2 euro. De collectie wordt elke week vernieuwd dus als je wilt weten wat er aanwezig is kun je het best gewoon even langskomen. De koffie en thee staan altijd klaar op vrijdagen! Op vrijdagen is de Snuffelmarkt geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Heb je zelf goede bruikbare spullen voor de Snuffelmarkt? Op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 14.00 uur kun je deze afgeven op Sportlaan 39.”


Meer over Snuffelmarkt Ede ontdekken?

Snuffelmarkt Ede vintage

Vandaag gesloten

Sportlaan 39, Ede

Bekijk meer:vintage

RUIG drinks & bites

personeel ruig
Foto: RUIG

“Tja, de plek waar ik het meeste te vinden ben, dat is toch wel in RUIG. Naast de werkuren, geniet ik er ook zelf van een heerlijk roseetje op het zonnige terras. Helemaal met het nieuwe marktplein, met de leuke bedriegertjes/fonteintjes. Het is echt leuk om naar te kijken hoe alle kinderen, en soms fietsers of zelfs een scootmobiel, door het water rennen/rijden. We zijn bezig met de nieuwe menukaart en er komen mooie gerechten op de kaart. Een tipje van de sluier: ceviche, biefstuk, poké bowl, zoete aardappelfriet en Snicker cheesecake.”


Meer over RUIG drinks & bites ontdekken?

RUIG drinks & bites cafés

Gesloten14:00 - 22:00

Brouwerstraat 13B, Ede

Bekijk meer:cafés

Restaurant Pomphuis

Lukas Lukas

“In mijn weekend, op maandag en dinsdag, gaan we graag uit eten. Nu is er in Ede niet heel veel open op deze ‘bijzondere’ weekenddagen. Maar bij het Pomphuis kom ik graag, helemaal in de zomer, in die heerlijke verstopte prachtige tuin. Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten, en bij het Pomphuis weten ze me elke keer weer te verrassen. Met heerlijke bijpassende wijntjes en ervaren bediening erbij is het daar echt een avondje uit.”


Meer over Restaurant Pomphuis & hapjesenzocatering ontdekken?

Restaurant Pomphuis & hapjesenzocatering traiteurs

Vandaag gesloten

Klinkenbergerweg 41, Ede

Bekijk meer:traiteurs

De Sysselt

Hond Hugo in Het Paradijs. Foto: Marlies Graveland-Koenders

“Op donderdag loop ik met de hond van de buren een heerlijk stuk door het bos bij De Sysselt. Een heerlijk rustig stuk bos, waar je, als je iemand tegenkomt, vaak dezelfde mensen tegenkomt. In elk seizoen is het bos prachtig, en het stukje wat ze Het Paradijs noemen, daar is het altijd mooi. Daar ga ik soms even rustig op een bankje zitten. Even helemaal tot rust komen in de mooie natuur die Ede te bieden heeft. Heerlijk en zo dicht bij huis.”

Bord Sysselt

Edes mysterie: dit is de juiste uitspraak van De Sysselt

Siesselt, Sisselt of Sijsselt. Als redactie van indebuurt Ede hebben we verschillende uitspraken van...

Deel ook jouw favoriete plekjes

Wat is jouw lievelingsrestaurant in Ede? In welk café kom je graag? Heb je een favoriete winkel, terras, broodjeszaak of wandelroute? En – de brandende vraag – waarom ben je zo dol op juist die plekken? Laat het ons weten, want we zijn dringend op zoek naar meer Edenaren die hun favoriete plekjes willen delen! Wie weet zie je jezelf terug op indebuurt Ede.

Lees ook:

Arno Kleijer van bij de Toren, eten en drinken

Dit zijn de allerleukste plekken in Ede (volgens Arno)

Wie weet nou beter waar je moet zijn dan jullie, de echte locals? De Edenaren die hier al jaren wone...

Dit zijn de allerleukste plekken in Ede (volgens Wendy)

Hoera! Deze Edese kapper is de leukste van Gelderland

Dit zijn de allerleukste plekken in Ede (volgens Erik)

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.