Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Emotionele oproep van Nadï (25) krijgt ook bijval in Ede #eenzamejongeren

Door Hanneke van Olst 13 augustus 2019

De Nijmeegse Nadï van de Watering (25) voelt zich eenzaam. Zij deed haar verhaal bij Omroep Gelderland en de reacties stromen sindsdien binnen. Nadï is de hashtags #eenzamejongeren en #maatjegezocht begonnen en die hebben veel losgemaakt. Veel andere jongeren, ook uit Ede, geven op Twitter aan eenzaam te zijn en behoefte te hebben aan contact met anderen. Vrijdag was de hashtag #eenzamejongeren trending topic op Twitter. 

Ook Edese jonge mensen gaven aan op Twitter dat ze graag een netwerk om zich heen willen bouwen. Bijvoorbeeld Sarah en Marjorie:

Er meldden zich ook meteen al maatjes uit Ede:

Netwerk Dien je Stad

Ook bij de Edese organisatie Netwerk Dien je Stad kwam het verhaal van Nadï binnen. Zij herkenden haar verhaal en betekenen graag wat voor ‘Nadï’s in Ede’. Netwerk Dien je Stad heeft het project ‘Laten we Welzijn‘, waarbij mentoren gezocht worden voor jongeren die daar behoefte aan hebben.

Hoewel we het hier op de indebuurtredactie mooi vinden als mensen elkaar zo kunnen vinden, lezen we op Twitter ook verontrustende berichtjes. Spreek je met iemand af die je nog niet kent, laat je omgeving dan weten waar en met wie je hebt afgesproken en kies bij voorkeur een openbare locatie. En laten we hopen dat er alleen maar mooie verhalen ontstaan door dit initiatief!

Meer over

Edenaren

adv.