Zangeres Lieke stond ooit in de finale van de Voice Kids, nu geeft ze haar talent door

Lieke van ’t Veer achter de piano bij Novae Popschool. Foto: Evie Langeveld

Lieke van ’t Veer is een geboren en getogen Edenaar. Al vanaf dat ze vijf jaar is, is Lieke bezig met zingen. “Ik was vrij jong toen ik met musicals en dat soort dingen begon”, vertelt ze. Toen ze op 11-jarige leeftijd de Voice Kids op televisie tegenkwam wist ze het meteen: hier wilde ze aan meedoen! Ze vroeg toestemming aan haar moeder en zo begon het balletje te rollen. “Uiteindelijk heb ik in de finale van de Voice Kids gestaan. Het is insane wat ik daar in een korte tijd heb mogen leren.”

Van leerling naar lerares

Nu is Lieke drieëntwintig en verdient ze haar geld als zangeres. “Na de Voice Kids kwamen er al gauw solo optredentjes op mijn pad. Ik merkte dat ik dat superleuk vond en hier echt wat mee wilde doen. Tussen de optredens door volgde ik zangles op de Novae Popschool waar ik nu, een paar jaar later, zelf zanglessen mag gaan geven. Ik kwam nadat ik aan de Voice Kids had meegedaan al vrij snel in contact met grote artiesten als Yes-R en Jim Bakkum waar ik nog steeds veel mee optrek. Nu ben ik op een punt gekomen dat ik datgeen wat ik in de afgelopen jaren heb mogen leren, door wil gaan geven aan leerlingen. Vandaar dat ik opnieuw bij Novae Popschool terecht ben gekomen.”

Lieke speelt op de piano. Foto: Evie Langeveld

Het magische van muziek

Lieke heeft het als bijzonder ervaren dat ze op zo’n jonge leeftijd al veel heeft mogen leren over het vak zingen. Het gaat voor haar zowel om de zangtechnieken als om haar ervaringen in de muziekwereld die ze al op jonge leeftijd mee mocht krijgen. Een van de dingen die ze graag aan haar leerlingen mee wil geven is emotie. “Kortgeleden heb ik een liedje gemaakt over een vriendin van mij die in een depressie zit. Ik heb dit heel bewust gedaan, omdat ik weet wat muziek kan doen en hoe muziek mensen kan raken. Wat ik aan mijn leerlingen mee wil geven is dat ze met muziek mensen kunnen helpen. Dat is voor mij het magische van muziek.”

Muziek geeft je lifeskills 

Directeur van Novae Popschool, Collin Leijenaar is trots dat de Edese Lieke nu terug is om het talent wat ze heeft gekregen aan anderen door te geven. Jaren geleden begon hij samen met zijn vrouw Novae Popschool en kreeg Lieke zangles van zijn vrouw. “Wat ik zo leuk vind is dat je de leerlingen op de popschool zowel ervaringen in de muziekwereld als levenservaringen mee kan geven. Muziek maken en muziek leren doet iets met je brein op zo’n manier dat het je lifeskills geeft. Samen werken, open staan voor andersdenkenden, luisteren; het zijn allemaal aspecten die je zowel als muzikant, als in de maatschappij nodig hebt. Op spelende wijze leren kinderen tolerant te zijn en zichzelf te uiten. Het is mooi om te zien dat de kinderen die bij ons les hebben gehad, op latere leeftijd bij ons terug komen om het talent wat zij ontwikkeld hebben door te geven.” 

Meer in deze categorie

Edenaar van de Week

Ga naar “Nomineren maar! Welke Edenaar verdient een mooi kerstgeschenk?”

Nomineren maar! Welke Edenaar verdient een mooi kerstgeschenk?

Ga naar “Het gezin van Jahraino strijdt voor het Prinses Máxima Centrum: ‘Iedereen is bijzonder, niemand is uitzonderlijk’”

Het gezin van Jahraino strijdt voor het Prinses Máxima Centrum: ‘Iedereen is bijzonder, niemand is uitzonderlijk’

Jahraino
Ga naar “Madeleine is dirigent van het Edes Orkest: ‘Door het orkest ontstaan vriendschappen’”

Madeleine is dirigent van het Edes Orkest: ‘Door het orkest ontstaan vriendschappen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Vilente – De Klinkenberg
 • Parttime
De Klinkenberg

Agenda

Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom
Ga naar “Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek”

Kerstconcert met samenzang COV-Bennekom/OBK Bennek

 • 17 december 2022