K3-fan Femke: ‘K3 maakt mij heel erg gelukkig en geeft mij positieve energie, troost en rust’

Femke in haar kamer, waar haar uitgebreide K3-verzameling staat. Foto: Eline van Noppen

De negentienjarige Femke Laurens is misschien wel één van de grootste K3-fans van Nederland. Alleen vorig jaar al heeft ze K3 zo’n tien keer gezien, tijdens signeersessies, meet & greets en concerten. Haar slaapkamer lijkt wel een K3-museum, overal staan spulletjes die met de drie zingende vrouwen te maken hebben.

Al sinds haar derde levensjaar is Femke fan van K3, maar het echte verzamelen van K3-producten begon op haar twaalfde. Femke: “Als kind keek ik al naar het tv-programma De Wereld van K3 en vond ik K3 superleuk. Toen ik twaalf werd, had ik het even lastig, ik wilde graag fan blijven van K3 maar had ook het gevoel dat dat misschien niet kon omdat mensen dat kinderachtig zouden vinden. Toch heb ik besloten om fan te blijven, het past bij mij en K3 maakt me heel blij.”

“Ik ben toen begonnen met het verzamelen van K3-spullen. Mijn collectie varieert van broodtrommels, poppen, kussens, kleding, portemonnees, cd’s, dvd’s tot dekbedhoezen, mappen, puzzels en nog veel meer. De meeste K3-spullen vind ik in de kringloop, op Vinted of op rommelmarkten. Heel soms heeft de Intertoys wat nieuwe dingen van K3 in de winkel, maar ik vind ook de oude K3-spullen erg gaaf.”

Medicijn

“Het leukste aan K3 vind ik de teksten van hun liedjes, daar zit vaak een mooie boodschap in. Bijvoorbeeld het liedje: ‘Je hebt een vriend’. Ze zingen: ‘Voel jij je ook soms zo alleen? Met al die mensen om je heen‘ en daarna: ‘Je hebt een vriend. Iemand die voor jou door vuur gaat. Elke dag weer voor je klaarstaat (…)’. Die tekst troost mij heel erg als ik me alleen voel. Als ik K3-nummers luister, word ik vanzelf vrolijker, het is voor mij als een medicijn. Er zit veel waarheid in de liedjes, maar je moet er wel goed en met aandacht naar luisteren. Er is altijd iemand voor je, maar je moet erom durven vragen.”

“Ik heb niet zoveel vrienden en krijg soms nare reacties op het feit dat ik een volwassen K3-fan ben. Vooral moeders met jonge kinderen vinden het gek dat ik als volwassene ook in de rij sta bij bijvoorbeeld een signeersessie. Maar ik vind dat iedereen fan mag zijn van K3, het is niet alleen voor kinderen en er zijn meer volwassen fans. Ik zou willen dat mensen elkaar meer in hun waarde laten en het mij ook gunnen om fan te zijn.”

Artiestenuitgang

In 2019 ontmoet Femke de Edese Lisette, zij is ook groot fan van K3. Femke: “Samen gaan we op stap om K3 te ontmoeten, bijvoorbeeld bij meet & greets, festivals of signeersessies. Na een concert wachten we samen bij de artiestenuitgang om K3 daar nog te zien. Een tijdje geleden heb ik tijdens zo’n moment samen met Marthe van K3 een refrein van één van hun liedjes gezongen. Ik ken bijna alle nummers van K3 uit mijn hoofd, ik luister het ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Om de week ga ik naar zangles en daar zing ik altijd K3-nummers. Ik heb ook opgetreden in Cultura, toen heb ik de nummers ‘Hart verloren‘ en ‘Bubbel‘ gezongen.”

Hoe vaak Femke K3 heeft gezien, weet ze niet goed. “Ik denk wel een stuk of tachtig keer, maar ik ben de tel kwijtgeraakt. Heel vaak in ieder geval! Mijn mooiste K3-moment was dat mijn brief werd voorgelezen tijdens de afscheidsshow van K3-zangeres Klaasje. Iedereen mocht toen een afscheidsbrief insturen voor Klaasje en die van mij werd uitgekozen en voorgelezen voor een volle zaal. Het leukste lid van K3 vind ik Hanne, de zangeres met het rode haar. Zij is zo leuk naar de fans, heel spontaan en geïnteresseerd. In het dagelijks leven ben ik veel met K3 bezig, ik heb ook een eigen Facebookpagina: FemkeK3fan. Daarop deel ik nieuwtjes, weetjes, vlogs en zangfilmpjes, allemaal over K3.”

Voor altijd

“Ik denk dat ik altijd fan blijf van K3, het betekent zoveel voor mij. Ik zie mezelf later als oma wel zitten met mijn plakboek op schoot. K3 maakt mij heel erg gelukkig, het geeft me positieve energie, maakt me rustig en geeft troost.” In haar K3-kamer droomt Femke bijna elke nacht van K3. “Mijn grootste droom is op het podium met K3 een liedje zingen tijdens een show. Ik weet niet of dat ooit gaat gebeuren, maar zoals K3 zingt: ‘Altijd blijven dromen‘.”

Meer in deze categorie

Edenaar van de Week

Ga naar “Fransisca (25) organiseert spelletjesavonden in Ede: ‘Iedere volwassene is welkom’”

Fransisca (25) organiseert spelletjesavonden in Ede: ‘Iedere volwassene is welkom’

Ga naar “Bianca van Feestje met Keramiek: ‘Het blijft een leuke verrassing hoe de klei uit de oven komt’”

Bianca van Feestje met Keramiek: ‘Het blijft een leuke verrassing hoe de klei uit de oven komt’

Ga naar “Henk van de Winkel van Sinkel: ‘Vraag ernaar als je iets zoekt, grote kans dat het hier ergens ligt’”

Henk van de Winkel van Sinkel: ‘Vraag ernaar als je iets zoekt, grote kans dat het hier ergens ligt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99”

Alle Lenor van € 15,98 voor € 7,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Receptioniste”

Receptioniste

 • Randstad
 • Parttime