Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In het oude Nationale Nederlanden-pand wordt nu kleding gemaakt door statushouders

Door Hanneke van Olst 24 maart 2020

In een van de bekendste gebouwen van Ede, die van de Nationale Nederlanden oftewel Victoria Vesta aan de Loevestein, deden tot voor kort verzekeringsagenten hun dagelijks werk. De verzekeringsagenten zijn vertrokken, maar dat betekent niet dat er geen bedrijvigheid meer is in het pand. Er wordt nu namelijk kleding gemaakt, door statushouders. 

Het concept waarbij dat gedaan wordt, heet Fabriek Fris. De Edese Kim Bijvank staat als projectleider aan het roer van deze ‘fabriek’. Fabriek Fris is een nieuw project van WelZoWijs, een organisatie die innovatieve projecten steunt.

In opdracht van ontwerpers

“Fabriek Fris is opgericht om een inspirerende werkplek te creëren voor statushouders (mensen met een verblijfsvergunning van tenminste vijf jaar). Hier wordt kleding gemaakt in opdracht van Nederlandse ontwerpers. Zij leveren hun ontwerpen aan en onze medewerkers verzorgen de productie hiervan”, vertelt ze. “Ook denken onze medewerkers graag mee met ontwerpers over hun ontwerpen.”

Werknemer Edris aan het werk. Foto: Fabriek Fris

Iets doen waar ik goed in ben

Statushouders kunnen hier dus aan het werk in de kledingindustrie, waar hun passie en kennis ook ligt. En dat is fijn, legt een van de werknemers, Shiraz Khalil, ons uit. “Ik vind het fijn om te werken bij Fabriek Fris omdat ik hier bezig ben met iets waar ik goed in ben: kleding maken.”

Van broeken tot t-shirts

Bij Fabriek Fris wordt confectie gemaakt. Dit houdt in: kledingoplages voor kleine Nederlandse ontwerpers die hun kleding verkopen via webshops of kleine winkels. Dit kan van alles zijn: broeken, t-shirts, rokken, jurken en ga zo maar door. “We hebben bijvoorbeeld kleding gemaakt voor Zendee Fashion. Die zie je op onderstaande foto”, vertelt Kim.

Elke medewerker van Fabriek Fris krijgt, naast een job, ook begeleiding in de participatie. Zo is er voor iedereen een persoonlijk ontwikkelplan waarin vaardigheden, interesses, kennis, motivatie en maatwerk centraal staan. Super fijn, vertelt Shiraz ons. “Ik krijg hulp bij dingen die ik niet begrijp. Bijvoorbeeld brieven, betalingen of andere dingen die ik moet regelen. Tegelijk oefen ik hier mijn Nederlands met m’n collega’s en leer ik steeds meer woorden.”

Projectleider Kim met werknemer Shiraz. Foto: Fabriek Fris

Persoonlijk ontwikkelplan

“Eigenlijk helpen we onze medewerkers om wegwijs te worden in de Nederlandse structuren en cultuur”, legt Kim uit. “We ondersteunen ze bijvoorbeeld in het bellen naar instanties. En we zijn de lesmethode PraktijkTaal aan het ontwikkelen om ze te helpen met het leren en spreken van de Nederlandse taal op de werkvloer.”

Alle werknemers van Fabriek Fris komen uit Ede of omgeving. “Zij komen bij Fabriek Fris door organisaties die voor de gemeentes bezig zijn met participatie”, legt Kim uit. “Maar ook via persoonlijk contact van medewerkers, die aan kennissen en vrienden vertellen over Fabriek Fris.”

Ben je geïnteresseerd in arbeidsparticipatie? Of ben je een kleine modeontwerper en zou je het tof vinden als Fabriek Fris de productie van jouw kleding op zich neemt? Meld je dan aan via [email protected].nl of neem een kijkje op de website

adv.