Dit is het verhaal achter het vliegtuigje met de tekst ‘Salomé wil je met me trouwen?’ erachter

Door Hanneke van Olst 12 maart 2019

Love is in the air in Ede. Letterlijk, zaterdag 2 maart. Toen vloog er een vliegtuigje boven Ede met de tekst: ‘Salomé wil je met me trouwen?’ erachter. Wij vroegen ons af: welke romanticus heeft dit bedacht en wie is de gelukkige Salomé? 

Robbin en Salomé

We hebben ze gevonden! Het was Robbin Wien (28) die zijn Salomé Horzelenberg (23) zaterdag te huwelijk vroeg. Salomé: “Ik had het totaal niet aan zien komen. Heb altijd wel gezegd dat ik het leuk zou vinden als hij het aanzoek op een speciale manier zou doen, maar dit had ik nooit verwacht. Robbin kan af en toe wel spontaan een bos bloemen of geschreven kaartje meenemen en romantisch zijn, maar we zijn niet zo van de mega romantische dingen.”

Alles stiekem regelen

Voor Robbin was het een hele klus om het vliegtuig te regelen zonder dat Salomé iets door zou hebben. “Ik moest alles buiten Salomé om regelen. Dus telefonisch, alles contant betalen en zorgen dat we geen bevestigingen via de mail binnenkregen, want de mail en bankrekening hebben we samen. De verrassing zou er snel af zijn als ze iets had gezien of gelezen.”

“Het was heel erg moeilijk om alles geheim te houden. In mijn naaste omgeving heb ik het natuurlijk wel verteld en ik was erg blij dat het snel geregeld was met het vliegtuig, want ik was bang dat ik m’n mond voorbij zou praten.”

In de tuin

Robbin: “Ik had in de eerste instantie met mijn schoonzus afgesproken om het na Salomés werk te doen, alleen kon het vliegtuig niet vanwege het weer. Toen had mijn schoonzus bedacht om bij mijn schoonmoeder te lunchen en zo Salomé naar haar moeder te lokken, zodat we met z’n allen zouden zijn als ik het aanzoek ging doen.”

Het duurde even voor Salomé het vliegtuigje spotten. Salomé: “Ik was buiten met mijn zus aan het kletsen en we liepen ondertussen naar de voorkant van het huis. Toen zag ik iedereen naar voren lopen, dus ik vroeg me af wat er aan de hand was. En op dat moment hoorde ik het vliegtuig en zag iedereen naar boven kijken. Toen mijn zus zei: ‘kijk even naar boven’ zag ik het vliegtuig pas.” En het antwoord van Salomé was natuurlijk een dikke vette ja, ik wil!

Hoe kennen ze elkaar?

Salomé en Robbin kennen elkaar via de neef van Robbin, die is getrouwd met de zus van Salomé. Ze leerden elkaar beter kennen tijdens oud en nieuw en hebben samen een dochter van drie en een zoon van zes maanden. Het aanzoek zat er dus aan te komen en Robbin wilde het graag op een speciale manier aanpakken. Robbin: “Ik wist dat een aanzoek iets speciaals is en dat je het maar één keer doet in je leven. Dus toen dacht ik: misschien is het leuk om via de lucht te laten verlopen aangezien ik niet zeker wist of ik spraakzaam zou zijn op het moment van vragen.”

Heel veel reacties

Het bijzondere aanzoek levert Salomé een storm aan reacties op, van bekenden maar ook van onbekenden. “Iedereen reageerde heel enthousiast en blij en iedereen vond het vooral leuk dat ik zo verrast was. Wij kregen daarna van iedereen berichten en appjes. Maar het is leuk om te zien dat ook andere mensen er enthousiast van worden als ze een vliegtuig zien vliegen met deze tekst erop.”

En nu?

Hoe het nu verder gaat? “We hebben het al wel een beetje over plannen voor de bruiloft gehad, maar echt concrete dingen zijn nog niet vastgezet. Er is zoveel waar je aan moet denken.” Verdere verrassingen staan er voorlopig ook niet op de planning. “We zijn eigenlijk allebei wel van de spontane dingen.”

Foto: Salomé Horzelenberg

Lees ook:

Dag tortelduifjes! 5 x deze súperromantische Lunterse woorden moet je kennen

Ede heeft niet echt een dialect, maar in Lunteren spreken de taal van de liefde als geen ander. Dat ...

Zwijmel weg bij deze prachtige Edese trouwfoto’s

Van een beetje liefde worden we toch allemaal blij? Daarom trakteren we jullie op deze winterdag op ...
Stel koppel liefde

Word jij gezocht? 7 x flirts in de trein in Ede

Heb jij wel eens een oogje gehad op iemand die je zag in de trein? Speciaal voor alle treinflirts be...

adv.