Deborah is prinses of piraat: ‘Het is elke keer weer magisch als ik binnenkom’

prinses deborah
Deborah heeft een kast vol kostuums voor haar eigen bedrijf. Foto: indebuurt Ede

Ze zag een prinsessenkostuum dat ze heel graag wilde kopen. “Het was alleen zo duur, dat ik ging nadenken over hoe ik de kosten kon terugverdienen.” Dat was het begin van haar bedrijf: Deborah Kasse (19) is professioneel prinses. “En sinds kort ook piraat!”

Met veel plezier kruipt Deborah in de huid van haar zelfverzonnen karakters. “Mensen kunnen mij inhuren voor kinderfeestjes, maar ook voor andere bijeenkomsten. Zo heb ik ook al eens op een open dag van een wijkcentrum als prinses gestaan.”

Regelmatig staat ze op kinderfeestjes te shinen. ‘Voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 6 jaar word ik het meest gevraagd. De kleintjes dus. Fantastisch om te doen.” Ze gaat wat rechterop zitten, duwt haar krullen achter haar oren en glimlacht. “Het moment als ik binnenkom en ze zijn helemaal onder de indruk, dat is zo leuk. Het is een beetje een Sinterklaas effect. Iedereen reageert dan ook helemaal verrast.”

Random vragen

Deborah weet met haar acteertalent de kinderen vrij snel te overtuigen dat zij een echte prinses, piraat of superheld is. “Als ik het kostuum aantrek, de make-up opdoe, dan zit ik al snel in mijn rol. Ik merk aan de kinderen dat ze hier helemaal in meegaan. Ik krijg dan ook de meest random vragen.”

“Zo was er een keer een een kind die mij nog even snel achteraan kwam rennen toen het feestje al afgelopen was. Ik moest nog een belangrijke vraag beantwoorden: ‘wat is de kleur van de vlag op jouw kasteel?’ Ha, ha, zo leuk waar die kids mee komen.”

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Samen op avontuur

Deborah komt niet alleen als echte prinses op de verjaardag van kinderen, ze betrekt ze ook bij haar performance. “Er zijn verschillende pakketten te boeken, van alleen een bezoekje met foto’s maken tot een uitgebreid pakket met meerdere liedjes. Daarbij ga ik samen met de kinderen op avontuur.”

De verhalen bij de verschillende karakaters heeft Deborah samen met haar vader verzonnen. “Hij is kinderboekenschrijver en weet als geen ander hoe je een goed verhaal vertelt dat kinderen aanspreekt. Superfijn om dit samen met hem te kunnen doen.”

Tekst gaat verder na de afbeelding

Foto: hiephoera.nu

Fan van Ariel

Zelf heeft ze vroeger nooit een prinses op haar verjaardag gehad. “Nee, maar dat had ik wel leuk gevonden. Ik ben altijd gek geweest op prinsessen en sprookjes. Ik was enorm fan van Ariel bijvoorbeeld. En ik was altijd bezig met verkleden en rollen spelen. Ik trad als klein kind altijd op voor mijn familie. Hele toneelstukken verzon ik en mijn ouders maar toekijken, ha ha!”

Deborah droomt ervan om ooit in een grote musical te spelen. “Ik heb musicalles gehad en volg nu sinds kort zanglessen. Ik vind toneelspelen, dansen en zingen gewoon het allerleukste dat er is.”

Alle zorgen verdwijnen

Dat ze dit in het klein op kinderfeestjes doet, geeft haar veel voldoending. “Het voelt niet als werk. Ik kan samen met de kinderen even alles om ons heen te vergeten. Het is zo mooi als kleine en grotere dagelijkse zorgen verdwijnen als we in het spel opgaan.”

Deborah wil dan ook geen andere bijbaan meer. “Ik studeer nu nog aan het MBO: sport en recreatie. Misschien ga ik hierna nog een opleiding doen, dat weet ik nog niet. Ik wil dit in ieder geval nog heel lang blijven doen omdat ik het geweldig vind.”

Alle karakters die Deborah vertolkt op kinderfeestjes en andere bijeenkomsten zijn op haar website te vinden.

Meer in deze categorie

Edenaar van de Week

Ga naar “Laurens schrijft over zijn gameverslaving als tiener: ‘Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik mensen bewuster maken van hun digitale gedrag’”

Laurens schrijft over zijn gameverslaving als tiener: ‘Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik mensen bewuster maken van hun digitale gedrag’

Ga naar “K3-fan Femke: ‘K3 maakt mij heel erg gelukkig en geeft mij positieve energie, troost en rust’”

K3-fan Femke: ‘K3 maakt mij heel erg gelukkig en geeft mij positieve energie, troost en rust’

Ga naar “Karin van het Odensehuis: ‘Mensen met dementie moeten niet in sociaal isolement raken’”

Karin van het Odensehuis: ‘Mensen met dementie moeten niet in sociaal isolement raken’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dry Cube vershoudbak”

Dry Cube vershoudbak

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023