De Edese Bianca runt de succesvolle blog Live love interior

Door Hanneke van Olst 12 februari 2019

Bianca Fontijn (36) begon al in 2013 met haar blog Live love interior, waarop ze blogt over interieur en lifestyle. Anno 2019 volgen meer dan 6000 volgers haar op Instagram. Wij spraken deze creatieve Edenaar! 

Bianca is dol op blogs. “Iets kan helemaal viral gaan omdat ’t opgepikt wordt door bloggers”, legt Bianca uit. “Dat vind ik leuk. Zo spoor je nieuwe dingen op. Als ik ga winkelen in Utrecht, op vakantie ga of interieurinspiratie zoek, lees ik blogs blogs over de ervaringen van personen zoals jij en ik.”

Live love interior

Maar naast het volgen van bloggers, inspireert Bianca zelf ook anderen met haar blog Live love interior. Ze begon daarmee in 2013. “Toen was de hele wereld nog anders. Bloggen was redelijk nieuw, er was minder concurrentie en toen Instagram kwam, draaide het nog niet zo om het algoritme. Als groepje interieurbloggers kenden we elkaar allemaal, dat was heel leuk. We spraken regelmatig af en organiseerden blogtours, lunches enzovoorts.”

Inrichting omgooien

Bianca raakt geïnspireerd om te gaan bloggen als ze besluit om de inrichting van haar appartement in het centrum van Ede helemaal om te gooien. “Ik zocht naar interieurinspiratie en kwam bij de voorganger van Pinterest terecht. Via dat platform kwam ik op een blog terecht en toen dacht ik: dat kan ik ook.”

View this post on Instagram

Good morning! Met de winter in aantocht gaan we nu echt voor de black & white vibe. Zo hebben we in plaats van 1, 2, 3 zwarte tafeltjes als salontafel… én haalde ik een golden oldie van zolders; het zwart-wit striped vloerkleed. Meteen weer een andere look hè? 🖤 ➡️ Good morning! With the upcoming winter we are really taking the black & white vibe a step further. Instead of 1, 2 we got 3 black tables… and found a real golden oldie… the black and white striped rug. A complete other look of the living room, right? 🖤 . . . #liveloveinterior #atmicasa #woonkamer #woonkamerstyling #woonkamerinspiratie #zwartwitwonen #livingroomdesign #livingroominspo #livingroominspiration #interieuraddict #flairnl #ariadneathome #vtwonenbijmijthuis #kwantuminhuis #scandinavianstyle #interieuraddict #scandinavischwonen #scandiinspo #scandinavehome #interiør4all #eclectichome #interieurinspiratie #interieurstyling #easyinterieur #interior4inspo #interior_magasinet

A post shared by Live love interior (@liveloveinterior) on

“Ik vond het leuk om het klussen en de styling van onze woning vast te leggen en elke keer als er een kamer klaar was, dit op de blog te zetten. Inmiddels zijn we een verhuizing en een nieuwe verbouwing verder, maar ik blijf aan het veranderen, en blijf dus met mijn blog doorgaan.”

Interieur

Live love interior heeft als hoofdmoot interieur, maar gaat ook over reizen, diy, recepten en lifestyle. Interieur zat er altijd al in bij Bianca. “Als kind legde ik de spulletjes in mijn kamer al mooi neer. Ik keek woonprogramma’s en ben ook best creatief.” Het is leuk om via het bloggen mensen te leren kennen met dezelfde passie, legt Bianca uit.

“Het is heel leuk om uitgenodigd te worden op events en andere bloggers te ontmoeten. Dan zie ik op zo’n event weer iemand lopen en dan denk ik: hee die ken ik. En daarna denk ik: nee, die ken ik helemaal niet, alleen via Instagram.”

Naast fulltime baan

Live love interior is voor Bianca een uitlaatklep en ze doet het allemaal naast een fulltime baan als marketeer. “Ik weet niet of ik dit ooit fulltime ga doen. Daar zitten namelijk twee kanten aan: ik zou het jammer vinden om te stoppen met mijn werk, want dat vind ik heel leuk. Maar als ik echt wil groeien met Live love interior, moet ik wel minder gaan werken.”

View this post on Instagram

Yes! Het is zover! Ik kan jullie eindelijk onthullen wat mijn so-called geheime project is! Hier komt het… Live love interior heeft een nieuwe website! 💻Benieuwd hoe of wat? Surf dan naar www.liveloveinterior.nl en ontdek! Je vindt de link ook in de bio! Laat je me wat je van de nieuwe site vindt? Spannend! 😘 ➡️ Yes, it is finally time… for the big reveal of my so-called secret project…. here it comes…. Live love interior got a new website! 💻 Curious how that looks like? Then surf to www.liveloveinterior.nl and check it out! Let me know what you think! 😘 . . . #liveloveinterior #livelovelifestyle.nl #livelovelifestyle #newblog #inspohome #werkplek #myhome2inspire #interieurblog #lifestyleblog #interiorblog #interiorinspirations #interieurinspiratie #flairnl #vtwonenbijmijthuis #kwantuminhuis #ikeanederland #interieuraddict #interieurjunkie #ariadneathome

A post shared by Live love interior (@liveloveinterior) on

“Het scheelt wel dat ik meer kennis dan de gemiddelde persoon heb van marketing en andersom leer ik van Live love interior weer dingen die ik kan toepassen op mijn werk. Ik word er creatiever door en weet beter wat online wel en niet werkt.”

Veel tijd

“Om een succesvolle blog te runnen, moet je er veel tijd insteken. Hoe een normale dag er bij mij uit ziet? Bloggen kost veel tijd. Als ik wakker word, open ik als eerste Instagram, check ik de statistieken en reageer ik op berichten van mijn volgers. Na het werk herhaal ik dit, deel ik een post en maak ik foto’s. Ik ben er ongeveer twintig uur per week mee bezig. Zelfs op vakantie! Zo gaan mijn man en ik sneller een middag foto’s maken dan naar het strand”, lacht Bianca.

Gelukkig is manlief ook dol op fotografie. “Dat inspireert me wel. Hij kan namelijk fantastische foto’s maken. Hij maakte altijd foto’s en ik stond er dan een beetje bij. Toen dacht ik: ik ga gewoon video’s maken. Video’s van reizen, daar ben ik nu mee bezig. Nog niet echt vloggen, want dat vind ik nog wel een dingetje. Ik kan er maar niet aan wennen om mezelf op beeld te zien. Maar video’s maken van onze reizen is een beetje een tussenstapje tussen bloggen en vloggen”, sluit Bianca af.

View this post on Instagram

Goedemorgen! Vandaag een doorkijkje door ons huis. Zie je die megacactus? Die kreeg ik van m’n vader en vriendin voor mijn verjaardag. Groot hè? 🌵 En stekelig ook, we hebben er al een paar keer een flinke aanvaring meegehad 😂😂😂 ➡️ Good morning. Today an overview look of our home. You see the big cactus? 🌵 It was a gift of my father and girlfriend for my b-day. Big is it right? . . . #liveloveinterior #atmicasa #doorkijkje #woonkamerinspiratie #woonkamer #livingroomdecor #livingroomdesign #livingroominspo #flairnl #interieuraddict #vtwonenbijmijthuis #ariadneathome #interieurinspiratie #cactus #cactus24 #interieurstyling #interior2you #interior4inspo #interiorinspiration #scandinavischwonen #scandihome #scandistyle #zwartwitwonen

A post shared by Live love interior (@liveloveinterior) on

Neem een kijkje bij Bianca thuis:

Bianca Fontijn

Binnenkijken bij Bianca: ‘De kozijnen hebben we antraciet geverfd, daar ben ik heel blij mee’

Bianca (36), Patrick (37) Fontijn en hond Woezel woonden eerst in een appartement in het centrum. He...

adv.