Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Edese Babette veroverde een rol in de sci-fi film Welcome to Earth (die je hier kunt zien)

Door Hanneke van Olst 11 juni 2019

Acteren in een film over de toekomst van de aarde: Die kans krijg je niet vaak. Babette Engelgeer uit Ede wist een rol te veroveren in Welcome to Earth. Een korte Nederlandse film waar teamleden bijna anderhalf jaar aan werkten.

Door De Edese Post

Babette Engelgeer was bewust op zoek naar een rol, vertelt ze: “Ik wilde wat meer met figureren en acteren gaan doen. Zo kwam ik via een castingwebsite terecht bij een oproepje voor audities van het Open Filmteam. Ik dacht: waarom ook niet, dit lijkt me een heel tof project!”

Aliens reizen naar aarde

De film speelt zich af in 2618, wanneer mensen zijn uitgestorven. Vier aliens reizen naar aarde om het museum van de mensheid te bezoeken. Babette speelt geen alien maar een van de mensen die de aarde honderden jaren eerder probeert te redden. De verhaallijn sprak Babette aan: ” Het is fictie, maar ergens is het ook een reële mogelijkheid in de toekomst. We zijn met zijn allen bezig de aarde te verpesten en op een gegeven moment is de kans groot dat die onbewoonbaar wordt. Wat doe je dan als mensheid? Daar gaat deze film over. Een aantal dappere ambassadeurs gaan de ruimte in, op zoek naar hulp. Ja, dat vind ik een spannend plot.”

Rol als officier

Babette speelt in de film één van de officieren die contact houdt met de astronauten tijdens hun missie. Ze vertelt: “Geweldig! Ik had dan wel een kleine rol, maar je wordt toch helemaal in het team opgenomen en door de workshops van tevoren leerde je elkaar ook beter kennen. Het inspireerde me enorm om meer met acteren te gaan doen! Ik overweeg nu om een parttime acteeropleiding te gaan doen in september, want ik wil er echt meer van leren en dit nog veel vaker doen!”

Naast het acteren was er nog iets anders dat Babette aansprak: “Naast verschillende workshops rondom acteren konden we ook bij andere teams kijken. Zo ben ik een keer aangesloten bij kostuumonwerp en setbouw en dat was hartstikke leerzaam en leuk! Volgens mij gebeurt dat niet zo snel, die openheid om buiten je eigen rol mee te kijken.”

Hou van sci-fi

Het project werd mogelijk gemaakt door steun van het fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoring van het Apeldoornse Gigant. De film is te bekijken op deze website. Babette kijkt met plezier terug op de film: “Heel bijzonder! Het verhaal vond ik goed en ik houd gewoon van sci-fi. Als je dan zelf mee kunt werken aan een dergelijke film is dat helemaal tof! Het was ook leuk om met allemaal bevlogen mensen samen te werken.”

Bekijk de film hier:

Lees ook:

Charlotte Mulder

De 9-jarige Charlotte gaat de Mont Ventoux bedwingen per fiets

Onder het motto Samen trappen we ALS de wereld uit beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardloper...

Respect: de Edese Basem (12) haalt geld op voor onderzoek naar kanker

Eén van de beste dansers van Nederland woont gewoon in Ede (video)

adv.