Chantal rent met Team Climax van Parijs naar Rotterdam

Chantal den Aantrekker
Foto: indebuurt Ede

Okee, dat moeten we meteen even relativeren. Chantal rent niet alle 532 kilometers zelf, want het is een estafetteloop. De leden lopen dus afwisselend. Maar dan vinden we het nog steeds een hele prestatie! 

“Ik heb net een trainingsweekend achter de rug”, lacht Chantal den Aantrekker (46). “Van zaterdagavond tot zondagochtend bootsen we de Roparun na. Dat betekent veel kilometers maken op de hardloopschoenen, weinig slapen en een bord nasi wegwerken middenin de nacht om een volle buik te krijgen. Ik zat al helemaal in de flow van de Roparun.”

Roparun

Chantal traint voor de Roparun. De Roparun (‘Rotterdam Parijs run‘) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs (of Hamburg) tijdens Pinksteren. Van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag lopen meer dan driehonderd teams de route om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Palliatieve zorg maakt het leven van mensen met kanker aangenamer, bijvoorbeeld door familiehuizen, hospices en therapie.

Daniel den Hoedkliniek

“Het meest indrukwekkend is het moment dat je langs de Daniel den Hoedkliniek (Erasmus MC Kanker Instituut) in Rotterdam komt”, legt Chantal uit. “Dan staan er allemaal medewerkers buiten je aan te moedigen. Iedereen schiet dan altijd vol.”

Bekijk de slotclip van de Roparun 2018:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Vanaf minuut 2.16 zie je leden van Team Climax Ede. 

Team Climax Ede

Voor Chantal is het de tweede keer dat ze meedoet, vorig jaar was ze ook van de partij. Ze rent met Team Climax Ede. “Van Team Climax doen er teamcaptains, lopers, fietsers, chauffeurs/navigators en een aantal teamleden voor de catering en massages mee. De totale route is verdeeld in etappes. De fietsers rijden een hele etappe en de lopers rennen afwisselend anderhalve kilometer. Daarna heeft een loper zo’n twintig minuten om uit te puffen, waarna de volgende anderhalve kilometer volgt.”

Een etappe duurt zo’n zes uur om te lopen/fietsen en iedere loper loopt ongeveer 66 kilometer, anderhalve marathon. Na een hele etappe wordt een groep afgewisseld door een nieuwe groep en heb je een paar uur de tijd om te eten en slapen in het basiskamp. “Vorig jaar sliep ik maar zo’n drie uur het hele weekend”, lacht Chantal.

Moe na de Roparun

“Ik zat helemaal in de flow, alsof je in een treintje zit. Bij thuiskomst was ik helemaal gesloopt. Mijn vriend haalde me de vorige keer op en in de auto zat ik al te knikkebollen. Ik had heel veel zin in patat maar bij het derde patatje viel ik al in slaap.” Het einde is sowieso raar, legt Chantal uit. “Je zegt iedereen gedag, wat best gek is want daar heb je een weekend heel intensief mee opgetrokken.

Voor Chantal begon het allemaal toen Team Climax in 2017 een loper te weinig had. “Ik werd in september gevraagd om mee te doen. In december hoorde ik dat mijn moeder ziek werd. Dat gaf nog meer motivatie om ervoor te gaan.”

Trainen

Chantal traint zo’n 3, 4 keer per week. “Ik zit nu op halve marathon-niveau. We leren om lang te rennen, maar moeten ook goede intervaltechnieken onder de knie hebben omdat je tijdens de Roparun steeds 8 minuten rent en dan 20 minuten rust.”

Naast trainen organiseert ze met Team Climax het hele jaar acties om geld in te zamelen, zoals een restaurantactie die binnenkort op stapel staat. Wil je Team Climax Ede steunen? Super fijn, dat kan! Lees meer hier!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Edenaar van de Week

Ga naar “Laurens schrijft over zijn gameverslaving als tiener: ‘Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik mensen bewuster maken van hun digitale gedrag’”

Laurens schrijft over zijn gameverslaving als tiener: ‘Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik mensen bewuster maken van hun digitale gedrag’

Ga naar “K3-fan Femke: ‘K3 maakt mij heel erg gelukkig en geeft mij positieve energie, troost en rust’”

K3-fan Femke: ‘K3 maakt mij heel erg gelukkig en geeft mij positieve energie, troost en rust’

Ga naar “Karin van het Odensehuis: ‘Mensen met dementie moeten niet in sociaal isolement raken’”

Karin van het Odensehuis: ‘Mensen met dementie moeten niet in sociaal isolement raken’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dry Cube vershoudbak”

Dry Cube vershoudbak

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023