Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Edese foodies wil je volgen op Instagram

Door Hanneke van Olst 23 september 2020

Of je nu inspiratie nodig hebt voor je eigen diner, biologische ontbijt of zin hebt om je te verlekkeren aan plaatjes van mooie baksels en smakelijke gerechten: wij zijn fan van Edese thuiskoks en foodbloggers die hun kookkunsten op Instagram delen. Kun jij ook wel wat #foodspiration gebruiken? Dit zijn Edese foodies die je zéker wilt volgen!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Vegan, glutenvrij en heel veel uit eigen moestuin van Jessica

View this post on Instagram

Smaak bij vegan gerechten. Vroeger knalden we wat groente in de pan, tomatensaus en pasta erbij; en dat was dan vegetarisch. We misten een diepe rijke smaak en waren daarom niet echt fan van vegetarisch eten. Ik weet dat aan het gemis van vlees. Maar ik ontdekte pas veel later dat de maillardreactie (je eten laten karameliseren) belangrijk is voor een goeie smaak. Samen met flink wat kruiden en goeie smaakmakers als olijf, tomaten en champignons maak je de heerlijkste gerechten. Begrijp me goed; ik ben geen vleeshater. Voor nogal wat mensen om ons heen is dat een beetje verwarrend. Ben je nou vegan? Vegetarisch? Eet je wel vlees of toch niet? Mij krijg je niet in een hokje gedrukt. Ik ben voor een flinke afname van vleesconsumptie, en ik ben voor vlees met een dikke ecovisie en 100% respect voor het dier en de boer. En dat ontbreekt bij de bioindustrie en bij massaproductie. Dus áls ik vlees koop moet het aan deze eisen voldoen. Als we met z’n allen over zouden gaan op deze manier, dan krijgt de boer een eerlijke prijs, kan hij z’n business volop ecologisch aanpakken, maar ik denk niet dat we dan kilo’s vlees per persoon per maand kunnen blijven doorkanen met onze weet ik veel hoeveel miljoen mensen inmiddels in dit kikkerlandje. En daarom ben ik ook een voorvechter van plantaardig eten. En daarom zijn bijna al mijn recepten vegan en sommige vegetarisch. Ik hoop dat we met z’n allen meer en meer gaan ontdekken dat plantaardig koken de basis is en vlees een eventuele optie, een luxe. Onze (die van m’n lief en van mij) vleesconsumptie is daarom enorm gedaald en we genieten tegenwoordig enorm van vegan of vega gerechten op tafel. Nu ik de principes steeds beter leer kennen voor het verkrijgen van smaak, tekstuur, diepgang, afwisseling en balans, is het zo leuk om plantaardige gerechten te maken! De diepe ietwat zoetige smaak van deze courgette-tijmsaus vulde ik aan met de pittige nootachtige smaak van rucola, het zout van de olijven en het zure van de homemade kappertjes. Spelen met smaak; ontzettend leuk en leerzaam om te doen! #vlees #vegan #vega #plantaardig #plantbased #receptenschrijven #courgette #umami #maillardreactie #liefvoordeplaneet

A post shared by Miss Beanie (@missbeanie.nl) on

Lees hier meer over Jessica:

Jessica Koomen

Jessica Koomen is zangeres, foodblogger én ambassadeur van het Edese initiatief Gelukkig Winkelen

Gelukkig Winkelen, een initiatief van Edese ondernemers voor een duurzame winkelstraat, heeft een ni...

Heb jij een aanvulling?

Dan vinden wij het top als jij ons tipt. Dit kan op [email protected]. Alvast bedankt!

Lees ook:

Gerian van Taartaholics zit vol creatieve ideeën.

Gerian is een echte taartaholic maar géén zoetekauw: ‘Doe mij maar bittergarnituur’

Het bedrijf van Gerian Peperkamp heeft een heel toepasselijke naam: Taartaholics. Waarom dit een goe...

Leuk volgens local Jolinda: ‘Restobar Catcher is een aanwinst voor Ede’

Wie weet nou beter waar je moet zijn dan jullie, de echte locals? De Edenaren die hier al jaren wone...
boerderij hoekelum feest ede

5 x unieke plekken om koffie te drinken in Ede

Zin in een lekkere kop koffie, maar ga je liever niet naar het centrum? Schuif eens aan bij een van ...

Restaurants in Ede waar je (bijna) voor de deur parkeert

Dag vol regen? Wel zo fijn als je droog aankomt als je uit eten gaat. De parkeerplaatsen in het cent...
Ontbijten in Ede

Hier in Ede scoor je een ontbijtje

Hoe fijn is het om je weekend of vrije dag te beginnen met een uitgebreid ontbijt zonder zelf de eit...

5 x terrassen in het groen (of met veel groen)

Je geniet nét even wat meer van je cappuccino of diner als je omringt wordt door groen. Of het nou m...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.