Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Edese cold cases zijn (nog) niet opgelost

Door Hanneke van Olst 20 september 2020

De meeste moorden en vermissingen worden opgelost in Ede. Maar niet allemaal en familie en nabestaanden blijven dan achter met vragen waar ze geen antwoord op krijgen. Om deze zaken onder de aandacht te houden, heeft de politie de coldcasekalender. Deze komt jaarlijks uit, met 52 onopgeloste zaken erop. De hulp van het publiek blijkt namelijk cruciaal bij het oplossen van cold cases. Deze Edese cold cases zijn (nog) niet opgelost. 

Heb jij informatie over één van deze misdrijven? Deel deze dan met de politie. Dat kan via de politiesite (het tipformulier bij de beschrijvingen van de zaken), door 079-3458999 te bellen, via de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem door Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000 (gratis).

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Vermissing van Alwin Sterk

Foto: Politie.nl

Alwin Sterk verdween in april 1972. Hij werd voor het laatst gezien op 24 april 1972, twintig jaar oud. Hij zou nu eind zestig zijn. Alwin is geboren en getogen in Ede. Sinds 1972 woonde hij in Amsterdam met een vrouw in een studentenflat van de UVA. Hij had zich daar ingeschreven voor een opleiding aan de sociale academie. Alwin verkeerde in het alternatieve circuit en deed vrijwilligerswerk bij de geweldloze weerbaarheid. Kort voor zijn vermissing stuurde hij een kaart naar zijn familie met de boodschap: “Hierbij deel ik jullie mede dat ik uit het ‘normale’ leven verdwenen ben. Ik verzoek jullie geen moeite te doen om mij op te sporen”, vertelt zijn zus tegen Psychologie Magazine. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen. De familie houdt rekening met alle scenario’s.

Overval met dodelijke afloop op Cees Lieftink

Foto: Politie.nl

Veilingmeester Cees Lieftink en zijn vrouw woonden aan de Stationsweg in Ede. In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 januari 2011 werden ze bruut uit hun slaap gewekt. Aan hun bed stonden mannen die naar geld en de kluis vroegen. Cees verzette zich en probeerde de overvallers tegen te houden. Er ontstond een vechtpartij waarbij geschoten werd. Cees kwam hierbij om het leven. Hij was toen 59 jaar oud. Zijn vrouw bleef ongedeerd. De politie is maanden bezig geweest om te achterhalen wie de overvallers zijn, maar zonder succes.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Edenaren

adv.