Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Edenaar maakt muziek met Tiësto, Martin Garrix en de Black Eyed Peas

Door Hanneke van Olst 13 augustus 2019

In de White Villa Studio’s in Ede werken heel veel verschillende artiesten aan hun muziek: van Gerard Joling tot SWACQ. Die laatste naam is de artiestennaam van de in Ede woonachtige Arjen Thonen (27). Hij werkt met grote namen als Tiësto, Martin Garrix en Paris Hilton. 

SWACQ

Arjen kan op een groot dancefestival zoals Tomorrowland rustig rondlopen, hij zal niet snel herkend worden. Dat is backstage wel anders: Arjen werkt dagelijks met grootse artiesten zoals de Black Eyed Peas en de Backstreet Boys. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, reageert hij op een Whatsapp-bericht van will.i.am (Black Eyed Peas).

Party Time

Ook tijdens Tomorrowland, afgelopen juli, kon het publiek van de jonge Edese producent genieten. Het nummer Party Time dat SWACQ onlangs samen met Tiësto maakte, werd niet alleen door Tiësto zelf op het festival gedraaid. Ook Martin Garrix, The Chainsmokers en de Veenendaler Nicky Romero wisten de sfeer erin te brengen met het nummer. Backstage maakte Thonen intussen de afspraken voor nieuwe producties.

In deze video zie je Martin Garrix het nummer Party Time draaien muziekfestival EDC 2019 in Las Vegas:

White Villa Studio’s

Arjen werd geboren in Wijchen in 1992. Al snel verhuisde hij naar Frankrijk, waardoor hij zowel Frans als Nederlands vloeiend spreekt. Toen hij terugkwam naar Nederland, zocht hij naar een manier om van zijn muziekhobby zijn werk te maken. Hij vond inspiratie in de muziek van Tiësto.

Arjen gaat naar de Herman Brood Academie, waar hij Martin Garrix leert kennen. Uiteindelijk gaat hij in Ede aan de bak; als producer bij de White Villa Studio’s. Daar leerde hij de technische kneepjes van het vak van eigenaar John Dirne, ook wel bekend als John Christian.

Remixen

Hij is veel bezig met hits van grote artiesten. Daar maakt hij remixen op, door trends en originele wendingen op te pikken. “Ik maak uitstapjes naar nieuwe genres. Ik leer wat werkt in het ene genre en pas dat toe in het andere”, legt hij uit. En zo krijgt hij zijn eerste aanbiedingen te pakken. In een periode van amper zes jaar maakte Arjen als zijn alter ego SWACQ tientallen hits met natuurlijk als kroon op het werk de recente samenwerking met zijn held Tiësto.

Op tour

Het blijft niet bij werken in de White Villa Studio’s: binnenkort gaat SWACQ op tour, als dj. Binnenkort vliegt hij naar Azië voor een tournee langs verschillende clubs en festivals. Daar wordt zijn muziek namelijk ook veel gedraaid, net als in Europa en Zuid-Amerika.

Who’s ready for a new collaboration? Julian Jordan #newmusic #swacq #julianjordan #stmpdrcrds

Posted by SWACQ on Thursday, June 6, 2019

Lees ook:

Twee Lunteranen starten actie voor familie in Italië omgekomen Barnevelder

Vorige week kwam een 30-jarige inwoner van Barneveld om het nadat hij van een opblaasbare band viel ...

De Edes filmmaker Niels is bezig met een nieuwe film

Moet je zien: 5-jarige Edese Hidde krijgt verjaardagswens van wel heel bekende Nederlander

De Edese ontwerpster Annalie deed mee aan de Haute Couture Paris Fashion Week

Meer over

Edenaren

adv.