Binnenkijken bij het huis aan het bos van Annemarie: ‘Uit elk raam waar je kijkt zie je groen’

Binnenkijken bij Annemarie
Binnenkijken bij Annemarie. | Foto: Savannah Borst / STUDIO SAVAN

Samen met haar man en drie kinderen woont Annemarie van der Bijl (39) in een vrijstaand huis op het Kazerneterrein. Hiervoor woonden ze in Utrecht, in een vinexwijk. “Dat was heel stads en veel beton. We hadden zin in natuur en groen en een nieuw avontuur. Toen we werden ingeloot voor dit kavel voelde dat als een lot uit de loterij.” 

Wensenlijstje 

Inmiddels wonen ze er een aantal maanden, sinds november 2021. Daarvoor hadden ze een ‘bizar wensenlijstje’ gemaakt. “We wilden aan het bos wonen, maar we hebben drie kinderen, dus we wilden niet geïsoleerd wonen. Ze moeten wel zelf naar school kunnen gaan. Dat leek een onmogelijke opgave. Zo dicht bij de natuur, maar toch in een dorp of stad met voorzieningen. Ons zoekgebied zat rond de Veluwe. Ineens kregen we bericht dat we waren ingeloot voor deze kavel. Toen we gingen kijken dachten we: dit is een te gekke plek. Uit elk raam waar je hier kijkt, kijk je uit op groen. Dat hadden we in de stad niet.” De straat kenden ze eigenlijk al, per toeval. “Onze destijdse overburen uit Utrecht woonden toen al hier. Nu wonen we weer tegenover elkaar. Die kans is echt heel klein.” 

Bouwen binnen drie maanden

Het huis is geen projectbouw, maar zelfbouw, vertelt Annemarie. Tijdens de bouw woonde het gezin een jaar lang in een klein appartement in de Elias Beekmankazerne. “We hebben gekozen voor een partij die wat sneller bouwt, omdat we geen twee jaar lang in een appartement wilden zitten. We hebben een standaardwoning gekozen en de binnenkant is aangepast naar onze wensen. De buitenkant is redelijk hetzelfde gebleven, maar de binnenkant is totaal omgegooid en helemaal ons eigen ontwerp.” 

De bouw duurde in totaal maar drie maanden. “Ze zijn op 3 juni begonnen en op 3 september kregen we de sleutel. De bouwvak zat daar nog tussen. Dus dat ging echt snel. Binnen zijn we nog wel even bezig geweest met badkamers, vloeren, de keuken, noem maar op. In november konden we er wonen.”  

Stijl 

Annemarie vindt het ingewikkeld om hun stijl in één woonstijl te omvatten. “De eethoek lijkt wat op Japandi. We hebben ook een hele kleurrijke kamer, dat is meer barok of colourpop-achtig. En de andere kamer op de begane grond is heel naturel en rustig. Het is wel een mix van alles. Een stoere vloer en zwarte keuken, maar wel warme, moderne kastenwanden. De basis is neutraal en rustig. Voor ons is de balans heel goed tussen warm, strak en een beetje industrieel.”

Keuken

Het keukenblok midden in het huis is een enorme eyecatcher. “Je ziet niet echt dat het een keuken is. In de houten wandkasten zit ook de koelkast weggewerkt, maar ook andere kasten. Het valt daardoor zo min mogelijk op en vormt zo een eenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat het rustig is in huis.”

Film- en shootlocatie

Op haar Instagrampagina deelt ze mooie plaatjes van het huis. “Dat is ook omdat we ons huis verhuren als film- en shootlocatie. Dus dan kunnen mensen zien wat voor beelden ze kunnen schieten als ze deze locatie huren. In ons vorige huis deden we dat niet. Ik heb bij de inrichting rekening gehouden met wat wij leuk vinden natuurlijk, maar ook wat leuk en handig is als hier geshoot wordt. Dus het was wel nieuw voor ons. Ik vind het heel leuk omdat je veel leuke, nieuwe mensen ontmoet. Mensen vinden het hier ook altijd mooi, terwijl ik er zelf gewend aan ben.”

Annemarie werkt als ondernemer in de zorg als psycholoog. “Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn. In mijn werk kan ik dat niet kwijt, maar hier wel. Om met esthetische dingen bezig te zijn is echt een uitlaatklep. Ik vind het leuk om iets te creëren wat er mooi uit ziet. Ik vind het ook tof om mooie foto’s te maken voor de pagina. Het is een aanvulling op mijn werk, maar ook een beetje werk geworden omdat we het verhuren.” 

Twee lounges

Hun grootste woonwens was een grote leefkeuken: “Maar dan wel met een bank, een haardje, een bar en een lekkere grote eettafel. Dat was voor ons als redelijk groot gezin echt een droombeeld. We hebben het huis zo ingedeeld dat je binnenkomt in het hart van het huis, de keuken. Aangrenzend hebben we twee aparte lounges waar je jezelf kunt terugtrekken en waar je ook de deuren dicht kunt doen.” Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als Annemarie en haar man willen borrelen, maar de kinderen tv aan het kijken zijn in een van de lounges. “En als ze open zijn is alles ook weer verbonden.”

In de tv-kamer vult de mega relaxte bank zo’n beetje de hele kamer. “Het is echt een loungebank voor de tv. Niet een zitbank die je normaal gesproken in de woonkamer zou zetten. Het heet Vetsak. In de winter liggen we hier met z’n vijven lekker een filmpje te kijken. Mijn man heeft een houtbewerkingsbedrijf in Utrecht, DroomHout, maar verkoopt ook kleden en banken. Alle meubels en kleden en zo in het huis komen bijna allemaal bij het bedrijf van mijn man vandaan. Qua accessoires vind ik dat Zara Home en H&M Home echt mooie dingen hebben.” 

De tweede lounge is een werk- en chillkamer. Daar maken de kinderen bijvoorbeeld hun huiswerk. Opvallend zijn de vrolijke kleuren en de art wall. “Ik hou hier enorm van: een tijgerprintje, velvet bank, leuke kaarsen. Ik zou het alleen niet in het hele huis willen hebben. Nu kon het allebei.”

Interieurtip

Annemarie heeft nog een goede interieurtip: “Als mensen groter gaan wonen, nemen ze vaak hun oude meubels mee. Dan zie je dat het wat lastiger wordt om een mooi, rustig totaalbeeld te creëren. Ik houd zelf van wat minder spullen en dat wat je neerzet wat groter is en dat je goed nadenkt over de functionaliteit. Beter een mega inbouwkast zodat je eenheid houdt in je interieur. Veel mensen die hier komen vinden dat ook mooi. Maar in het algemeen zou ik zeggen: kijk goed naar de ruimte en kies minder meubels, maar wel groter. Dan houd je meer rust en eenheid.” 

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Meer in deze categorie

Edenaren

Ga naar “Daisy en Helma runnen winkel Leuk!: ‘Dat wij moeder en dochter zijn maakt ons uniek’”

Daisy en Helma runnen winkel Leuk!: ‘Dat wij moeder en dochter zijn maakt ons uniek’

Ga naar “Fijne Broer en Zusdag! Deze zussen en broers uit Ede zetten elkaar in het zonnetje”

Fijne Broer en Zusdag! Deze zussen en broers uit Ede zetten elkaar in het zonnetje

Ga naar “In de achtertuin van Priya en Roepesh staat een metershoge bananenplant: ‘Ongelooflijk’”

In de achtertuin van Priya en Roepesh staat een metershoge bananenplant: ‘Ongelooflijk’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Heerlijk genieten!”

Heerlijk genieten!

  • Melk & Puur
  • Geldig t/m 7 september 2023

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38”

Alle Perla huisblends van € 18,76 voor € 9,38

  • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Ondersteuner relatiebeheer”

Ondersteuner relatiebeheer

  • Christelijke Hogeschool Ede
  • Parttime

Agenda

Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

  • 30 oktober 2022
Störrig Festival 2018
Ga naar “Oktoberfest in Ede”

Oktoberfest in Ede

  • Van 5 nov t/m 6 nov