Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen heb je vroeger sowieso op je kinderfeestje in Ede gedaan

Door Hanneke van Olst 8 oktober 2019

Ede is echt een topdorp om op te groeien als kind. En dan al helemaal als je jarig was, want dan mocht je met je kinderfeestje naar een van de vele leuke uitjes in Ede. Omdat je als volwassene (en eighties of nineties kid) nog wel eens vergeet hóe leuk het was, doen we even een trip down memory lane met je.

Page 1/14
⟵ swipe swipe ⟶

Lasergamen bij Intersphere

intersphere lasergame
Foto: indebuurt Ede

Met een lasergun in je handen door het parcours van Intersphere, op zoek naar je vriendjes en vriendinnetjes: als kind was dit het allerbeste kinderfeestje wat je je kon wensen. Tenzij je kinderfeestjes echt al tientallen jaren geleden waren, want toen bestond Intersphere nog niet. Momenteel heeft Intersphere de deuren gesloten en opent hier een vr-hal.

Naar het Uilenbos

Het Uilenbos
Foto: Facebook Het Uilenbos

Het Uilenbos is een prachtige plek in de bossen van Lunteren en dat was vroeger ook al zo. Heel wat Edese kinderen togen hier naartoe tijdens een kinderfeestje om te spelen in de speeltuin en daarna lekker pannenkoeken smikkelen. Spelen en pannekoeken eten kon trouwens ook bij de Panoramahoeve in Bennekom.

Bowlen

Kees Smans 360 Totaal

Discobowlen of ‘gewoon’ bowlen: je hebt vast wel minimaal één keer gebowld bij Bowlingcentrum Groeneveld. Bij elk kinderfeestje was er weer een strijd om wie de meeste strikes gooide (of wie er überhaupt wat kegels om kreeg). Schoentjes aan en gooien maar! Vroeger zat er ook een bowlingbaan in het pand waar nu Chillerz zit. Voor deze in Ede zat, moest je naar Veenendaal of Barneveld om te bowlen.

Film kijken

Film kijken in bioscoop
Foto: Unsplash

Tegenwoordig kijken veel kinderen films bij Pathé. Nog niet zo lang geleden ging je naar Cinemec en voor het rode gebouw in de geluidswal er was, deed je dat tijdens een kinderfeestje bij de bioscoop en schouwburg Reehorst aan de Bennekomseweg. Sommige kinderen moesten daar eerst zien te komen tijdens een speurtocht en anderen kregen een zelfgemaakte goodiebag met eten en drinken mee.

Zwemfeestje

Zwembad
Foto: Unsplash

Zwembad De Peppel staat er sinds 2000, maar daarvoor had Ede natuurlijk ook al zwembaden. Denk maar eens aan het Enkabad. Dus als er ‘Ik zeg niet wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee’ op je uitnodigingskaartje stond, wist je hoe laat het was…

Spelen in de Korenbloem

Martijn Krop

Een entreeprijs van €0,50, daar kunnen ouders zich geen buil aan vallen. Speeltuin de Korenbloem bestaat al sinds 1954 en wij kunnen ons niet voorstellen hoeveel kinderfeestjes hier plaatsgevonden hebben (en nog steeds plaatsvinden). Voor een kinderfeestje kan het gebouw ook afgehuurd worden.

Snoezelen en spelen op De Hartenberg

Sinds 1968 is woonzorgcomplex De Hartenberg geopend. Hier wonen niet alleen mensen, maar is ook genoeg te doen voor niet-bewoners. Zo is er tegenwoordig een klimbos te vinden (inmiddels gesloten), maar kun je hier ook snoezelen. Dit is een combi van snuffelen en doezelen en je doet het met je zintuigen. In de grote snoezelruimte worden bezoekers door licht-, geluid-, geur- en tasteffecten uitgenodigd om actief te worden en contact te maken.

Schaapjes aaien

Foto: Kirsten van der Wardt

Misschien niet het leukste uitje voor snel verveelde tieners, maar voor de wat kleinere kids was het een heel festijn om de schaapjes van de Schaapskooi in Ede eens stevig beet te pakken. Nog steeds een leuk kinderfeestje trouwens!

Naar de kinderboerderij

Lentefeest
Foto: De Oude Hofstede

Dieren vind je natuurlijk ook bij de kinderboerderijen in Ede. Dieren knuffelen, wat knutselen, helpen met het verzorgen: heel veel Edese kinderen beleefden hier een top kinderfeestje.

Huifkarritje

Huifkarcentrum Wouter Hazeleger
Foto: Facebook Huifkarcentrum Wouter Hazeleger

Lekker hobbelen in een huifkar: veel Edese kids hebben het gedaan. Je kon en kunt een huifkarrit boeken op verschillende plekken in Ede, zoals bij Manege de Mosselen of Wouter Hazeleger. En onderweg lekker picknicken op de hei!

Midgetgolfen

Een oude midgetgolfbaan die nog steeds bestaat: die van Dikkenberg aan de Panoramaweg in Bennekom! Heel wat Edese kindertjes hebben hier een balletje geslagen.

Knutselen bij Berbars winkeltje

Foto: Facebook Berbar

Truus van Berbar uit Bennekom organiseert nog steeds kinderfeestjes. Vroeger deed Berbar dat ook al, in het feest- en cadeauwinkeltje tegenover de doe-het-zelf-zaak van Elbert Jansen.

Afsluiten bij de McDonald’s

McDonald's Ede Centrum
Foto: indebuurt Ede

Vroeger – het tijdperk voor de gezonde traktaties – werd een kinderfeestje traditiegetrouw afgesloten bij McDonald’s. Of het was zelfs het hele uitje. McDonald’s Ede was er nog niet in de jaren ’90, dus hierheen gaan is niet voor iedereen herkenbaar.

Lees ook:

7 x de leukste kinderfeestjes in Ede

Zit jij met je handen in het haar omdat dochter-, of zoonlief bijna jarig is en je geen idee hebt wa...

Ria geeft kinderfeestjes en workshops als Frutseltante: ‘Ik krijg ideeën van ideeën’

Huize Lucas, waar Ria woont, is niet alleen een thuis voor de familie maar ook een fijne locatie voo...
Kabouterpad

6 x wandelroutes die leuk zijn voor kinderen binnen 25 km van Ede

Een dagje natuur is heerlijk, maar 'gewoon' wandelen vinden veel kinderen maar saai. Gelukkig zijn e...
the maxx veenendaal kinderfeestje

Een modern en gevarieerd kinderfeestje bij The Maxx Veenendaal

Het traditionele kinderfeestje, met daarin één activiteit en vervolgens thuis een patatje, lijkt op ...

5 x uit eten met kinderen in Ede

Uit eten met jonge kinderen? In Ede is de keuze reuze wat betreft pannenkoekenrestaurants! Maar wat ...
Page 1/14
⟵ swipe swipe ⟶

adv.