Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van braderie tot Ierse muziek: dit is er dit weekend te doen in Ede

Door Hanneke van Olst 13 september 2019

We zien een zonnetje in het weerbericht voor aankomend weekend, dus dat betekent: lekker naar buiten! Er is genoeg te doen in de buitenlucht in Ede (binnen ook overigens). Check snel onze tips!

 

Ede Weer
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Oogstfeest Doesburgermolen

Foto: Arie van Hensbergen

Zaterdat is de Doesburgermolen het toneel voor het Oogstfeest. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een streekmarkt op het molenterrein. Op de marktplaats worden diverse oude ambachten gedemonstreerd, zoals het maken van klompen, vlechten van bijenkorven en roken van forellen. Dit alles met vrolijke accordeonmuziek. ’s Middags staan op het grasland bij de molen oude landbouwvoertuigen en -werktuigen opgesteld. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zoals een huifkartocht door de Doesburger Eng.

Braderie Tuinders

Schep in de grond
Foto ter illustratie: Unsplash

Op 14 september organiseert de Vereniging van Amateurtuinders Ede een braderie, ter ere van haar 40-jarig jubileum. Iedereen is van harte welkom op Tuinenpark De Koekelt, Inschoterweg 1, van 13.00 tot 16.00 uur. Er zijn leuke kraampjes, workshops en demonstraties. Verschillende organisaties zijn aanwezig om informatie te geven, waaronder de stichting Groei & Bloei, de Stichting Stadsvarkens en het Toon Hermans Huis.

Van Dik Hout op het podium

Foto: Openluchttheater Ede

Sinds hun doorbraak in 1994 staat Van Dik Hout aan de top met hun pure rock en poëtische teksten. Destijds ontketenden ze met ‘Stil In Mij’ een hausse in de Nederlandstalige muziek en ook nu nog is Van Dik Hout een bepalende factor in de Nederpop. Komend jaar wordt bijzonder: 2019 staat namelijk in het teken van 25 jaar Van Dik Hout! De band viert dit met de release van een gloednieuw album, documentaires, nieuwe singles én een ‘Best Of’ compilatie album. Zaterdag geven ze om 20.30 uur een concert in het Openluchttheater.


Meer over Openluchttheater Ede ontdekken?

Openluchttheater Ede theaters

Van Pabstlaan 1, Ede

Bekijk meer:theaters

Halfway to St. Patricks Day

halfway st patricks day flannagan
Foto: Facebook Flannagan’s

Een heel jaar wachten op St. Patricksday duurt wel heel lang, dus waarom halverwege het jaar niet ook al een feestje vieren, dacht Flannagan’s. Op zaterdag 14 september vieren ze hier Halfway to St. Patricksday met Ierse muziek om 21.00 uur.


Meer over Flannagan’s Irish Pub ontdekken?

Flannagan’s Irish Pub cafés

Vandaag gesloten

Notaris Fischerstraat 4, Ede

Bekijk meer:cafés

Heiderun

Hét jaarlijkse hardloopevent van Ede: de Heiderun. Lekker hardlopen op de heide. Er zijn verschillende afstanden, zodat zowel niet-getrainde als getrainde hardlopers. Hier lees je meer:

Sporters opgelet! De Heiderun komt er weer aan

Je kunt het doen in je uppie in je vrije tijd, maar ook met een grote groep en in wedstrijdvorm is h...

Truckerdag

Hoor je zaterdag getoeter? Dan zou het zomaar kunnen dat je de Truckrun tegenkomt. Bewoners van De Hartenberg mogen meerijden in de cabine van vette trucks en hebben de dag van hun leven. Wel zwaaien naar ze, hoor! Vinden ze leuk. De route die de drie colonnes trucks rijden, zie je hier:

truckersdag-truckrun-2018

Toeteren! Deze route rijdt de colonne tijdens de Truckersdag zaterdag

Zaterdag is het weer zover: de Truckersdag. Zo'n 250-300 trucks rijden door Ede met naast elke chauf...

Open Monumentendag

Zaterdag zetten verschillende prachtige oude gebouwen hun deuren open voor publiek. Je kunt gratis binnenkijken bij monumenten rondom het thema ‘Ontspanning’. Welke monumenten meedoen en wat je moet weten, lees je hier:

9 x deze Edese monumenten doen mee aan Open Monumentendag

De Open Monumentendagen klinken een beetje suf, maar eigenlijk zijn deze dagen gewoon een heel goed ...
Poortgebouw Kasteel Harsselo

Open Monumentendag 2019 in Ede: alles wat je wilt weten

Ieder jaar is het in het tweede weekend van september Open Monumentendag in Ede. Of eigenlijk zijn h...

Street Art Festival

Dit weekend is het Street Art Festival en worden de muren van de parkeergarage van Pathé gepimpt. Het thema? Films natuurlijk! Na dit weekend word je dus bij het parkeren al vrolijk als je een filmpje pakt bij Pathé.

Op deze plek komt de nieuwste street art in Ede

We zijn net een beetje gewend aan de laatste nieuwe street art in Ede, of het volgende project staat...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.