Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eropuit in de herfstvakantie: 7 x deze films draaien nu in Pathé Ede

Aangeboden door Pathé Ede 19 oktober 2020

Het is een vreemde herfstvakantie, want er is niet zoveel te doen. Gelukkig behoort het bekijken van films nog wél tot één van de mogelijkheden. Lees hier welke verhalen te bewonderen zijn op het witte doek bij Pathé Ede.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

100%Wolf

Dit verhaal gaat over Freddy en zijn familie. Al eeuwenlang bewaren ze een groot geheim: overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts veranderen ze in weerwolven. Eigenlijk zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout.

Foto: Pathé

In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Vanaf dat moment heeft Freddy nog maar één missie: bewijzen dat hij een wolf is en géén poedel. Tijdens zijn avontuur beseft Freddy dat hij niet honderd procent een wolf is, maar wel honderd procent een held. Zelfs met zijn roze, ontplofte kapsel!

Bigfoot Family

Sinds zijn vader Bigfoot terugkeerde uit de wildernis, is het bij Adam thuis een gezellige bende. Zijn vader gedraagt zich als een echte ster, terwijl Adam niets liever wil dan een ‘normaal’ leven.

Foto: Pathé

Want de drukte op school, voor het eerst verliefd zijn en oefenen met zijn superkrachten is al genoeg gedoe. Bigfoot wilt zijn bekendheid inzetten voor het milieu en vertrekt naar Alaska, waar oliemaatschappij X-tract een natuurgebied in gevaar brengt. Een paar dagen later is hij spoorloos. Adam vertrekt samen met zijn moeder, wasbeer Trapper en de onhandige beer Wilbur naar het Hoge Noorden om zijn vader te redden. Volg hun avontuur op het witte doek.

De Grote Sinterklaasfilm

De enige echte Sinterklaas is terug in de Grote Sinterklaasfilm (met Bram van der Vlugt)! Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem. Het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden.

Foto: Pathé

Ze moeten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doet iedereen nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan en Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het om het Sinterklaasfeest te redden? Bestel je kaartjes online en kom erachter of het feest doorgaat.

De Magische Poort

De schrijvers van Toy Story en Big Trip komen met een spetterend onderwater avontuur voor de hele familie. Deze film gaat over Davey, een verlegen dolfijn. Hij ontdekt een magische poort die wensten in vervulling laat gaan.

Foto: Pathé Ede

Zijn ontdekking blijft niet lang geheim, de listige moeralen willen er misbruik van maken. Ze zijn van plan het vredige Vissenstad te veroveren! Davey moet een manier bedenken om de moeralen te stoppen. Samen met zijn vrienden zet hij alles op alles om de stad te beschermen. Lukt het Davey om de held van Vissenstad te worden? Koop kaartjes voor de film en ontdek hoe het afloopt.

Jackie & Oopjen

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets heel bijzonders.

Foto: Pathé

Als ze na sluitingstijd langs het portret van Oopjen loopt, lijkt het alsof de geschilderde ogen haar volgen. Even denkt Jackie dat ze het inbeeldt, maar toch blijkt het niet zo zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, Jackie wilt niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Nieuwsgierig waarom Oopjen uit het schilderij gestapt is? Bestel snel kaartjes voor deze spannende film!

Poeslief

Foto: Pathé Ede

Poeslief is een ode aan de kat! Een plezier om naar te kijken, voor alle grote en kleine kattenliefhebbers. Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland, heeft zijn eigen film gemaakt. Met de hulp van vele andere katten heeft Abatutu de grappigste en liefste kattenvideo’s verzameld. Abatutu voorziet de filmpjes van commentaar. Ook geeft Abatutu een kijkje in zijn leven als BK-er; Bekende Kat.

De Club van Sinterklaas

Nog een Sinterklaasfilm. Dit keer komen de pieten voor een grote verrassing te staan, bij aankomst in Nederland. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd.

Foto: Pathé

Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. En dat gaat mis: Coole Piet valt van het dak, de volgende ochtend is hij spoorloos verdwenen. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest natuurlijk niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan dan ook niet doorgaan. Lukt het De Club van Sinterklaas om Coole Piet op tijd te vinden? Bekijk het avontuur op het witte doek.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pathé Ede. Meer over Pathé Ede ontdekken?

Pathé Ede bioscopen

Gesloten10:00 - 22:00

Laan der Verenigde Naties 150, Ede

Bekijk meer:bioscopen
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.