Klussen, kijken en relaxen: hier zijn de weekendtips

Door Kirsten van der Wardt 15 maart 2019

Hiep-hoi! Het is weekend! Heerlijk genieten van je vrije tijd. Naast dat er dit weekend veel geklust gaat worden omtrent NL Doet!, zijn er ook dingen te doen waarbij je ook lekker kunt genieten en kijken. Dit zijn de weekendtips van 15, 16 en 17 maart.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Modelshow Europe 2019

Bron: Facebook MBVP – Modelbouwvereniging Papendrecht

In Plantion kun je zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 16.00 uur een modelshow bewonderen. Voor mensen die helemaal weg zijn van de transsportsector is deze show uitermate geschikt. De tentoonstelling is gericht op een bepaalde vorm van modelbouw: alleen kranen, waartransport en grondverzetmachines zijn tijdens deze show te zien.

Sint Patrick’s Day

Bron: Facebook Flannagan’s

Hoewel dit een Iers feest is, is dit een uitermate geschikt feest om naar Nederland te halen voor pubs. De pub Flannagan’s tovert op 17 maart tussen 16.00 en 02.00 uur de kroeg om tot een groen walhalla van klavertjes vier. Om het festijn helemaal compleet te maken is er live muziek van een Iers folk duo, de iPaddies.

Ook Biercafé Substitute vier het groene feest, maar dan op zaterdag 16 maart tussen 16.00 en 02.00 uur, oftewel: een Pre-party.


Meer over Flannagan’s Irish Pub ontdekken?

Flannagan’s Irish Pub cafés

Nu gesloten19:00 - 00:00

Notaris Fischerstraat 4, Ede

Bekijk meer:cafés

Meer over Biercafé Substitute ontdekken?

Biercafé Substitute cafés

Nu open14:00 - 02:00

Nieuwe Stationsstraat 27, Ede

Bekijk meer:cafés

Twee voorstellingen

Bron: Cultura

Cultura heeft dit weekend maar liefst twee voorstellingen klaar staan. Op vrijdagavond 15 maart om 20.15 uur staat Janne Schra op het podium met haar voorstelling Lalala Love. Ook Victor Reinier en Jules Coirset staan met hun voorstelling Een Goed Mens in Cultra, maar dan op zaterdag 16 maart om 20.15 uur.


Meer over Cultura Ede ontdekken?

Cultura Ede bibliotheken

Vandaag gesloten

Molenstraat 45, Ede

Bekijk meer:bibliotheken

NL Doet!

Bron: Pixabay

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het NL Doet! Tijdens NL Doet! kun je verenigingen, organisaties of mensen helpen met een klus. In Ede zijn veel initiatieven die wat extra hulp kunnen gebruiken. Een paar klussen waarbij je kunt helpen en meer informatie vind je hier!

Auto te Water Experience

Bron: Facebook zwembad de Peppel

Weet jij wat je moer doen als je met je auto te water raakt? Zwembad de Peppel geeft op zaterdag 16 maart hier een cursus over. Ja: je gaat ook echt met een auto het water in. Natuurlijk word je er wel goed op voorbereid en weet je aan het einde van de cursus precies wat je moet doen. De cursus is van 17.00 tot 18.30 uur en van 18.45 tot 20.15 uur en kost € 49,50 per persoon. Je moet je wel even aanmelden door een mailtje te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Auto te Water Experience’ en geef daarin aan op welk tijdstip je wil deelnemen aan de cursus.


Meer over Zwembad de Peppel ontdekken?

Zwembad de Peppel zwembaden

Nu gesloten10:00 - 16:00

Peppelensteeg 17, Ede

Bekijk meer:zwembaden

Cursus smartphone fotografie

Bron: Pixabay

Foto’s maken met je mobiel, veel mensen doen niet anders. Zelfs met je smartphone kun je hele mooie foto’s maken. Op zaterdag 16 maart tussen 09.30 en 11.00 uur is er een cursus smartphone fotografie bij Work Garden. Deelnamen kost € 29,50 per persoon en je kunt je hier aanmelden.

Tweede lammetjesweekend

Foto: Kirsten van der Wardt

Ook dit weekend is het weer lammetjesweekend bij de Edese schaapskudde. De lammetjes lopen bij het Natuurcentrum en op zaterdag 16 en zondag 17 maart kun je deze beestjes tussen 09.00 en 16.00 uur aaien en knuffelen. Ook bij Grebbeveld Schapen kun je dit je dit weekend op kraamvisite. Op zaterdag 16 maart kun je tussen 13.00 en 17.00 uur de lammetjes bewonderen.


Meer over Natuurcentrum Veluwe ontdekken?

Natuurcentrum Veluwe vrijetijd en uitgaan

Nu gesloten11:00 - 17:00

Groot Ginkelseweg 2a, Ede

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer over Grebbeveld schapen & zo ontdekken?

Grebbeveld schapen & zo

Vandaag gesloten

Langesteeg 21, Bennekom

Sterrenkijkdagen

Vallende sterren
Foto ter illustratie: Unsplash

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zijn het de Landelijke Sterrenkijkdagen. Ook in Ede kun je de sterrenhemel bekijken door een telescoop. Dit kan bij Sterrenvereniging Astra Alteria. Op beide dagen ben je om 20.00 welkom bij het Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde, Doesburgermolenweg 8 in Ede. Ook bij bewolking zorgt de organisatie ervoor dat je kennis kunt maken met de sterrenhemel.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.