Het Groot Edes Dictee: doe jij ook mee?

Door Hanneke van Olst 13 maart 2019

Best spannend wel: maandag 1 april is het Groot Edes Dictee. Weet jij precies welke woorden met een hoofdletter geschreven worden en waar streepjes horen ins samenstellingen? Grijp je kans, jij kunt ook meedoen!

Het Groot Edes Dictee wordt op maandag 1 april 2019 voor de zevende keer georganiseerd door Rotaryclub Ede. De opbrengst van het dictee gaat naar vrijwilligersorganisatie Netwerk Dien Je Stad.

Groot Edes Dictee

Geen ‘deernsje’ en ‘schodikken’ in dit dictee: het heet dan wel Groot Edes Dictee, maar het zijn gewoon keurige ABN volzinnen die gedicteerd worden. Stadsdichteres Larissa Verhoef heeft het dictee gemaakt en zal het ook voorlezen, jij schrijft alles ouderwets met pen en papier op. Bij eerdere edities lazen Jan Siebelink, weerman Reinier van den Berg, zangeres Willeke Heijstee en anderen voor.

Sponsorbedrag

Je kunt je nog aanmelden via de website van het Groot Edes Dictee door je NAW gegevens door te geven en het sponsorbedrag. Het minimale sponsorbedrag is € 50,-. Er is plek voor 120 deelnemers. Bij meer deelnemers kom je op de reservelijst. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden.

Het dictee is in Cultura. Vanaf 19.00 uur is de inloop en om 20.00 uur start het Groot Edes Dictee. Wij raden je aan om alvast je Groene Boekje op te zoeken!

Lees ook:

Het onderwijs staakt op 15 maart: dit moet je weten

Plan maar vast een vrije dag in of bel de oppas: op 15 maart 2019 is er een grote, landelijke onderw...

Dit zijn de meest gegoogelde vragen over Ede

Google bestaat net iets langer dan twintig jaar. Nu vragen wij ons af: wat zijn eigenlijk de meest g...

Meer over

Doen

adv.