Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het antwoord op al je praktische vragen over de Airborne luchtlandingen vind je hier

Door Hanneke van Olst 21 september 2019

Op zaterdag 21 september staan de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede weer op de planning. Leuk, maar hoe kom je er eigenlijk? En welke wegen zijn afgesloten? Wij zetten alle praktische info voor je op een rijtje over de Airborne Ede 2019.

Pagina 1 / 12
⟵ swipe swipe ⟶

Kun je over de N224 rijden?

De locatie van de Airborne luchtlandingen is bij De Schaapskooi en Juffrouw Tok, aan de N224. Deze wordt op zaterdag 21 september om 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Dit gebeurt vanaf het kruispunt bij de Apeldoornseweg (vanaf de Schuilplaats) tot aan de A12. Om 18.00 uur gaat de weg weer open voor verkeer. Het fietspad naast de N224 is overigens wel toegankelijk voor fietsers en bromfietsers. Je kunt dus per fiets of bromfiets naar de Airborne luchtlandingen komen.

helikopter airborne
Foto: ANP

Hoe kom je bij de Airborne luchtlandingen?

Tekst gaat door onder de afbeelding. 

Er zijn een aantal gratis parkeerplaatsen, vanwaar gratis pendelbussen rijden. Je ziet ze op bovenstaande kaart. Welke parkeerplaats het handigst is vanuit jouw richting, lees je hier:

luchtlandingen airborne

Airborne luchtlandingen 2019: hier kun je parkeren

Zaterdag 21 september 2019 is het weer zover: de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede...

Hoe laat moet je er zijn?

De eerste activiteiten (op het Airborne Publieksplein en bij de Ginkel Heath Experience) beginnen om 08.00 uur. Wil je vooral springende parachutisten zien, zorg dan dat je er 10.00 uur bent. De activiteiten duren tot 16.30 uur.

Bekijk alvast het programma van de Airborne luchtlandingen:

Dit is het programma voor de Airborne luchtlandingen 2019

Het duurt nog even, tot zaterdag 21 september 2019, maar het programma van de Airborne luchtlandinge...

Kost het evenement geld?

Nee, de Airborne luchtlandingen zijn gratis toegankelijk. Ook parkeren en de pendelbussen zijn gratis. Voor eten, drinken en spullen die je koopt op de Airborne markt, moet je natuurlijk wel betalen. Let op dat je hiervoor contant geld meeneemt, je kunt niet pinnen op de hei.

Paradropping boven Ginkelse Heide
Foto: ANP

Springen de parachutisten altijd?

Nee, dat hangt af van de weersomstandigheden. Als het weer of het zicht vanuit het vliegtuig te slecht zijn, kan het springen verschoven worden naar een later tijdstip of zelfs niet doorgaan. Als je hier vragen over hebt zaterdag kun je deze stellen aan de crew, de borden in de gaten houden of de website en social media van de Airborne luchtlandingen volgen. De andere activiteiten en herdenking gaan wel door.

Check hier het complete programma:

Dit is het programma voor de Airborne luchtlandingen 2019

Het duurt nog even, tot zaterdag 21 september 2019, maar het programma van de Airborne luchtlandinge...

Zijn er toiletten?

Die zijn er zeker: mobiele toiletten. Er zijn ook enkele invalidentoiletten. Kun je ze niet vinden? Vraag het aan de crew van Airborne Ede 2019.

Is er wifi tijdens de Airborne luchtlandingen?

Nee, op de Ginkelse Heide is geen Wifi beschikbaar. Voor klanten van Vodafone komt er een tijdelijke zendmast om het bereik te versterken.

Mag je hond mee?

Ja, dat mag. Honden zijn toegestaan als ze zijn aangelijnd. Hondenpoep moet worden opgeruimd. De organisatie van de Airborne Ede 2019 raadt af om honden mee te nemen. Het evenement wordt namelijk erg druk bezocht en dat kan onprettig zijn voor dieren.

Wat voor weer wordt het?

Dat zie je hier:

 

Ede Weer

Mag je met een drone vliegen?

In verband met de veiligheid is het gebruik van drones ten strengste verboden in de omgeving van het evenement. In verband met de lage vlieghoogte en parachutisten is het luchtruim afgesloten tijdens deze oefening. Politie en defensie controleren gezamenlijk op dronegebruik in dit gebied. Een overtreding wordt streng beboet en kan oplopen naar €7800,-. Een gewaarschuwd mens…

Overigens is met een drone vliegen een tijdje verboden in alle Airborne-gemeenten:

Foto: Politie

Zijn de Airborne luchtlandingen toegankelijk voor mindervaliden?

De Ginkelse Heide is een natuurgebied. Er is een verhard fietspad langs de dropzone, maar de meeste activiteiten zijn in het gras. Bij slecht weer kan het terrein en de parkeerplaats modderig zijn. Het blijft daarom lastig bereikbaar voor invaliden of mensen die slecht ter been zijn. Een klapstoeltje meenemen kan handig zijn. Er is geen rolstoeldek op het terrein aanwezig.

Komt er in 2019 een herdenkingsmunt?

Yes, die komt er inderdaad. In 2019 is Operatie Market Garden namelijk 75 jaar geleden. De munt krijgt een waarde van €5,- of €10,- en verschijnt in verschillende varianten. Op 21 september wordt de munt geslagen.

Pagina 1 / 12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.