Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor in de agenda: op deze dag opent de ijsbaan voor het gemeentehuis

Door Hanneke van Olst 2 december 2019

Het is natuurlijk nog helemaal geen tijd om de schaatsen onder te binden, maar wel leuk om alvast in de agenda te zetten: vanaf zaterdag 7 december tot en met zaterdag 18 januari 2020 kunnen we weer genieten van de traditionele Friends on Ice-ijsbaan op het Raadhuisplein.

De overdekte ijsbaan staat elke winter pontificaal op het bekende plein en zorgt voor veel vertier in de stad. Op de ijsbaan van 600 m², volledig in winterse sfeer, kan jong en oud dagelijks terecht om te schaatsen. Hoe leuk!

Café De Scheve Schaats

Natuurlijk is Café De Scheve Schaats er ook weer bij voor je portie warme chocolademelk na het schaatsen. En kleine groepen kunnen zaal De Friese Doorloper huren voor een kerst- of eindejaarsborrel. Leuk in combi met een uurtje schaatsen of curlen, want dan kan ook op deze ijsbaan!

Openingstijden

De schaatsbaan is van zaterdag 7 december tot en met zaterdag 18 januari dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur. Op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vrijdagavond 6 december staat er ook iets leuks op het programma, maar wat dat precies is, is nog niet bekend:

Zoals je weet gaat de ijsbaan op zaterdag 7 december a.s. om 09.00 u. open. We verklappen nog niks, maar houdt alvast vrijdagavond 6 december van 19.00 – 21.00 u. vrij!!!!!!!

Posted by Friends on Ice – Ede on Saturday, November 9, 2019

Prijs

Wat dat kost? € 4,50 per uur (pinnen kan). Je mag dan een uurtje schaatsen en als het rustig is, mag je langer blijven. De schaatshuur is € 4,-, maar je mag ook je eigen schaatsen meenemen (geen noren). Bij de schaatsbaan is ook een curlingbaan, die voor € 45,- een uurtje af te huren is met maximaal acht personen. Kun je (nog) niet schaatsen? Er zijn Bobby’s op de ijsbaan, te huur voor €3,-. Dit is een schaatshulp waar één kind op kan zitten en de ander kan duwen en heeft zo houvast.

Aangepaste openingstijden:

Kerstavond: tot 17.00 uur open
Eerste kerstdag: de hele dag gesloten
Tweede kerstdag: open van 12.00 tot 17.00 uur
Oudejaarsdag: open tot 17.00 uur
Nieuwjaarsdag: de hele dag gesloten
Maandag 13 januari 2019: vanaf 17.00 uur gesloten in verband met Finale Avond Curling
Zaterdag 18 januari 2019: vanaf 17.00 uur gesloten in verband met Smeltfeest, waarvan de aanvang 20.00 uur is.

Dit zijn de kerstmarkten in Ede 🎄

Ben jij - net als wij - dol op sfeervolle kerstmarkten? Goed nieuws! In de gemeente Ede kun je in de...

adv.