Er is dit jaar een professionele vuurwerkshow in Ede met oud en nieuw

Door Hanneke van Olst 27 december 2018

Over een verbod op het zelfstandig afsteken van vuurwerk kun je lang discusseren. Een grote vuurwerkshow is in ieder geval een leuk idee. Dit jaar kun je met oud en nieuw kijken naar een professionele vuurwerkshow! 

Minder schade, overlast en slachtoffers. Dat is het idee achter de professionele vuurwerkshow. Deze is rond middernacht op het ENKA-terrein, net als vorig jaar. Toen was de show de dag voor oud en nieuw en kwamen er zo’n drieduizend mensen op af. Gezellig!

Goed om te weten

Entree betalen hoeft niet. Om 18.00 uur kun je al naar het ENKA-terrein gaan, want dan begint een lampionnenoptocht met kinderen door de wijk. Om 20.00 uur schuift een foodtruck aan voor een hapje en drankje. Om 00.00 uur komt de burgemeester een praatje houden, is het aftellen en daarna begint de show, die zo’n twintig minuten duurt. Als je wilt komen, is het het handigst als je op de fiets komt. Meer info vind je hier.

Vuurwerkvrije zones

Zelfstandig vuurwerk afsteken mag ook nog steeds, maar niet overal in Ede. Er zijn een aantal vuurwerkvrije zones ingesteld, namelijk: rondom het ziekenhuis, de hospice de Olijftak, de Herbergier (oude Gasfabriek), de kinderboerderijen, fietstunnel onder de N224 bij Parkweide, fietstunnel Somapad onder het spoor, de Bospoorttunnel en de voetgangerstunnel bij station Ede-Wageningen.

Hier in Ede koop je vuurwerk

Is het al 31 december middernacht..? Wij kunnen haast niet wachten en hebben nu al zin om keihard te...

Vuurwerk afsteken in Ede: dit zijn de regels

Nog even en dan knalt Ede weer het nieuwe jaar in. Leuk én mooi, al dat vuurwerk om 00:00 uur 's nac...

adv.