Genieten van alles wat de natuur te bieden heeft: Störrig Festival brengt een culinaire ode aan de wilde Veluwe

Aangeboden door Het SmaakPark

Vuurtje bij het Störrig Festival Foto: SmaakPark

Goed nieuws voor de liefhebbers van lekker eten en gezelligheid: Störrig Festival komt terug naar Ede! Op 30 oktober 2022 verrijst het sfeervolste herfstfestival van Nederland bij SmaakPark Ede. Een hele dag samen genieten in een mooie omgeving, van alles wat de Veluwe te bieden heeft op culinair gebied. Daar wil je toch naartoe?

Störrig Festival vindt plaats op zondag 30 oktober 2022, van 11.00 tot 20.00 uur, binnen en buiten bij SmaakPark. Op acht verschillende kookplekken bereiden gerenommeerde chefs, gekoppeld aan acht specialisten, bijzondere gerechten met lokale producten. Tel daar huisgemaakte glühwein, gepofte kastanjes, een gezellige markt, demonstraties, workshops en vuurkorven bij op en voilà: de herfst kan beginnen!

Lees verder onder de foto’s >

Ode aan de wilde Veluwe

Störrig Festival vond al eerder plaats in 2017, 2018 en 2019. Toen nog op de stormbaan aan de Nieuwe Kazernelaan. In 2019 werd het een diner. SmaakPark-eigenaar Christian Weij en eventmanager bij SmaakPark Mirjam Veenman, bedachten het festival destijds, om een ode te brengen aan de culinaire wilde Veluwe. Die edities waren een groot succes, met elk meer dan vijfduizend bezoekers. Toen kwam corona en nu is het tijd voor een waardig vervolg

Ruw, ruig en vasthoudend

Störrig is een stoer buitenfestival waar je kunt genieten van al het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Het woord Störrig is Veluws voor stoer, ruig en vasthoudend en dat is precies wat dit festival wil uitstralen.

Wild en fermenteren

“Bij Störrig draait het om het niet alleen om lokaal wild, maar om het begrip ‘wild’ in de breedste zin van het woord legt Mirjam uit. “Bij wild moet je niet alleen denken aan het prachtige wild dat je op de Veluwe kunt jagen, maar ook aan wilde eetbare planten en kruiden, wilde vergisting bij bieren en ciders en desembrood en kazen.”

Lees verder onder de foto’s >

Het concept blijft hetzelfde

Aan het concept is sinds de eerste editie niets veranderd: topchefs van verschillende restaurants, mèt en zonder ster, worden gekoppeld aan specialisten met een passie voor het wilde thema. Binnen en buiten het SmaakPark staan potten en pannen te pruttelen. Daarachter staan chefs hoogstaande, bijzondere en lekkere gerechten te bereiden, steeds in samenwerking met een andere specialist. Denk aan een kaasmaker, een jager, een wetenschapper een fermenteerder, of een bierbrouwer.

Dit zijn de chefs!

Het kan zijn dat dit rijtje nog wordt aangevuld met andere namen. Aan welke specialist de chefs worden gekoppeld en welke gerechten ze zullen bereiden, wordt nog onthuld.

Lees verder onder de foto

Chefs aan het werk bij Störrig Festival Foto: SmaakPark

Vorige edities evenaren

“Daarnaast is er een markt waar gepassioneerde mensen uit de regio laten zien welke producten ze maken”, gaat Mirjam verder. “Er komt onder andere een imker met zijn honing, een cidermaker, en een taxidermist. Het wordt iets anders dan we gewend waren op de stormbaan, want dat was een enorm groot en langgerekt terrein.

“Het SmaakPark mag dan kleiner zijn, we gaan de vorige edities minstens proberen te evenaren. Met vuurkorven, kookplaatsen, vuren en heel veel gezelligheid. Iedereen scharrelt lekker rond en zoekt een plekje om te genieten van lekkere gerechten en van goed gezelschap.”

Brood bakken voor de kids

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen deze dag! Kids tussen de 5 en 10 jaar kunnen hun eigen broodjes bakken op stokken bij het open vuur, onder begeleiding van twee vrijwilligers. Dus: deeg om de stok kneden, afbakken èn opeten! Deelname is op eigen risico.

Lees verder onder de foto’s >

Inspireren met voeding

“Een duurzamer voedselsysteem is en blijft het speerpunt van het SmaakPark en dus ook van het Störrig Festival’, zegt Mirjam. “We willen inspireren met gerechten met eerlijke lokale producten. De helft van de gerechten die wij serveren in het SmaakPark, en tijdens het festival, is vegetarisch of vegan en het vlees is van duurzame oorsprong. Voor elk wat wils dus!”

Störrig strippenkaart

Wanneer je de Störrig Festival strippenkaart koopt, bepaal je zelf in welke gerechten van de chefs je zin hebt. Alleen het aantal gerechten kies je van te voren, vier of zes, daarna is het aan helemaal aan jou. Als je ‘m nu al bestelt via de website, dan eet je goedkoper dan op de dag zelf.

Het SmaakPark

Verbindelaarsweg 51, 6711 JC Ede

Nu geopend

Meer informatie

Het SmaakPark

Verbindelaarsweg 51, 6711 JC Ede

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Doen! Bij deze huiskamers in Ede zie je gratis optredens”

Doen! Bij deze huiskamers in Ede zie je gratis optredens

Ga naar “Uittip: het Singer Songwriter Festival komt er weer aan en deze artiesten komen”

Uittip: het Singer Songwriter Festival komt er weer aan en deze artiesten komen

Singer Songwriter Festival
Ga naar “Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede”

Een opblaasbare Abraham of Sarah-pop huren: dat doe je gewoon bij Eddy in Ede

Aangeboden door Opblaasfiguurshop.nl

Abraham pop huren Sarah pop huren Ede Opblaasfiguurshop.nl Eddy Marinda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Becel kuipjes of vloeibaar 450-500 gram/ml van € 3,99 voor € 2,79”

Alle Becel kuipjes of vloeibaar 450-500 gram/ml van € 3,99 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023