Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ede heeft dit jaar een Lichtfestival (inclusief parade!) en dit moet je erover weten

Door Hanneke van Olst 2 december 2019

Op zaterdag 21 december vind je een heus Lichtfestival in het centrum van Ede. Dit festival is om te vieren dat de verbouwing van de Grotestraat (en nog wat straatjes) klaar is. 

Het Lichtfestival begint ’s middags al. Dan kun je knutselen in het centrum en zijn er acts die te maken hebben met Edese evenementen zoals Zomerbries, Pop-Up Festival, Statues by Night en meer. Als het donker wordt, begint een lichtjesparade waar alle Edese kinderen aan mee kunnen doen. De Oude Kerk wordt daarna in de spotlights gezet en er is ook nog een Santa Run.

Het programma:

14.00 – 17.00 uur: Knutselmiddag, levende standbeelden, tekenact Prentje momentje, theateracts, steltenlopers en diverse muziekoptredens.

17.00 – 19.00 uur: Lichtjesparade, bekendmaking prijswinnaars, aanlichten Oude Kerk en toren en Santa Run.

Over de lichtjesparade:

De lichtjesparade is een optocht waarin alle kinderen mee mogen lopen. Zij kunnen ’s middags in een pop-up knutselhuis (in het lege pand van het Cadeauhuis, Maandereind) gratis hun fiets, skelter, skeelers, step of wat dan ook komen verlichten. Deze knutselmiddag wordt gefaciliteerd door Spelenderwijs. Jezelf verlichten mag natuurlijk ook!

Om 17.00 uur begint de optocht aan het Maandereind. Je mag ook meedoen met de lichtjesparade als je niet meedoet met de knutselmiddag, als je maar verlicht bent! De parade wordt vergezeld door verlichte steltenlopers. De parade gaat naar de Oude Kerk, waar de Oude Kerk en toren voor het eerst verlicht worden met nieuwe verlichting. Dit alles onder het genot van een muzikaal optreden.

Over de Santarun:

Na de parade is het tijd voor de Santarun. Rond 18.00 uur rennen 200-240 kerstmannen en -vrouwen door de winkelstraten om geld op te halen voor het goede doel ‘Dien je stad’. Wil je meedoen? Meld je dan hier aan!

Ook in Ede is dit jaar een Santa Run en jij kunt meedoen

Als je komt maak je trouwens kans op mooie kerstcadeaus van ondernemers! Binnenkort vind je bij ondernemers in het centrum flyers met een gratis lootje. Lever je het lootje in tijdens het Lichtfestival, dan maak je kans op deze cadeaus. Rond 17.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Lees ook:

Schrijf je snel in voor de Santa Run in Bennekom

Op zaterdag 14 december 2019 rennen er een heleboel kerstmannen en -vrouwen door de straten van Benn...

Dit zijn de kerstmarkten in Ede 🎄

Ben jij - net als wij - dol op sfeervolle kerstmarkten? Goed nieuws! In de gemeente Ede kun je in de...

Deze kerstmarkten zijn er in de omgeving van Ede

Glühwein, sfeervol verlichte kraampjes en heel veel goud-zilver-rood-groen. Wij zijn dól op kerstmar...

Meer over

Doen

adv.