Deze festivals en evenementen zijn aankomend weekend te bezoeken

Nog geen plannen voor aankomend weekend? Deze evenementen (veel festivals dit keer!) staan op de Edese publieke agenda!

NK Living Statues

Meer dan vijftig levende standbeelden zijn op zaterdag 2 juli in het centrum van Ede te vinden, vanaf het einde van de middag. Vanaf 13.00 uur kun je in het Stadspark al luisteren naar muziek. Hier lees je alles wat je moet weten:

Het kan weer: levende standbeelden kijken in Ede

 • Doen, Getipt

Voor corona toesloeg waren jaarlijks al levende standbeelden te zien in Ede tijdens Statues by Night….

ROTZOOI Fermentatiefestival

Op 2 en 3 juli 2022 vindt de 4e editie van ROTZOOI Fermentatiefestival plaats. Dit jaar een tweedaagse, internationale, editie bij het SmaakPark op het Edese kazerneterrein. Maak kennis met mede-fermenteerfanaten, volg een presentatie of check de kraampjes. Hier lees je alles wat je moet weten.

ROTZOOI foodfestival 2017
Foto: Facebook ROTZOOI Festival 2017

Yogafestival

Waan jezelf op Bali tijdens het Yogafestival op zaterdag 2 juli, ten bate van stichting Child Support Indonesia. Het festival is puur genieten van yoga, muziek, vegetarisch Indonesisch eten en heerlijk relaxen in de tuin. Bekijk het programma hieronder en koop hier je tickets.

Foto: Buro Bewust

Festival Tussenstation

TUSSENSTATION, een samenwerking tussen Cultura en Akoesticum, biedt een serie locatietheater en akoestische muziek onderweg naar het weekend. Op de eerste vier vrijdagen in juli geniet je in de binnentuin van Akoesticum van theater de Plaats, Larissa Verhoeff, Maartje & Kine én MINKA onder het genot van heerlijk Veluws fingerfood. Alles over het programma lees je hier.

Het programma van TUSSENSTATION begint al om 17.00 uur en dat is niet voor niets. Even ontladen van de werkweek en op een laagdrempelige en bijzondere manier je vrienden, familie of collega’s ontmoeten voordat je het weekend induikt. Met heerlijk eten en bijzondere voorstellingen, in de idyllische binnentuin van Akoesticum. Elk optreden wordt gekenmerkt door een zekere vluchtigheid; het kenmerkende aspect op doorreis te zijn. Kort, vluchtig, maar met een moment van rust, inspiratie, oplading. Hierdoor biedt elke avond een bijzondere ervaring, en die neem je met je mee!

Dante in het Park

Het Dante-seizoen wordt op zondag 3 juli weer feestelijk afgesloten tijdens Dante in het Park, dé culturele picknick van Ede. Op Landgoed Kernhem vind je een aantal kraampjes waar producten van lokale kunstenaars te bewonderen zijn. Daarnaast zijn er ook kraampjes waar je hapjes en drankjes kunt halen. Maar het is ook mogelijk om je eigen picknick mee te nemen! Verder is er natuurlijk ook muziek. Dante in het Park vindt plaats van 13.30 – 17.30 uur. De toegang is gratis.

Zomerse dag Landgoed Kernhem
Foto ter illustratie: indebuurt Ede

Cultuurland

Cultuurland is een festival voor jong en oud, van MOMOtheaterwerkplaats in Ederveen. Laat je meevoeren en verrassen door een gevarieerd aanbod van professionele en aanstormende artiesten op het gebied van theater, dans, muziek, poëzie, beeldende kunst en film. Dit alles in de beslotenheid van een verborgen landgoed, op loopafstand van station Veenendaal-De Klomp.

Vrijdag 1 juli: 15.00 – 21.00
Zaterdag 2 juli: 13.00 – 22.00

Start actie ‘Ede geeft’

Na het succesvolle ‘Embrace them’ evenement op 30 april organiseert Embrace them in samenwerking met Olena Malashenko de actie ‘Ede geeft’, waarvan het startsein wordt gegeven op zaterdag 2 juli op het Oude Kerkplein in Ede-centrum.

Door de oorlog voltrekt zich in veel regio’s in Oekraïne een humanitaire ramp. Met veel aandacht voor de soldaten, de vrouwen en kinderen willen wij niet dat de ouderen vergeten worden! Velen van hen zijn niet in staat om goed voor zichzelf te zorgen. Zij hebben hulp, een goede behandeling en ondersteuning nodig. Iedereen verdient liefde, zorg en hoop! Wij kunnen samen helpen om voor deze kwetsbare ouderen het leven een beetje draaglijker te maken!

Deze actie is bedoeld voor ouderen in verzorgingshuizen in Voitove en in Turivka, beide in de regio Kyiv. Via ons Oekraïense netwerk willen we ook kwetsbare ouderen helpen die nog thuis wonen.
Er is dringend behoefte aan hoog-laag bedden, rollators en andere medische hulpmiddelen. Maar ook aan essentiële spullen als zeep, shampoo, tandpasta en niet te vergeten de dagelijkse levensmiddelen. Bovendien zijn deze spullen voor met name de ouderen erg duur. Met een levensmiddelenpakket van ongeveer twintig euro kunnen ouderen een aantal weken vooruit. Voor één euro geeft u hen een kilo tarwebloem en voor drie euro een kilo rijst; alle beetjes helpen!

Het startsein voor deze actie zal op 2 juli zijn op het Oude Kerkplein in Ede-centrum (van 10.00 tot 16.00 uur). Olena: “En met startsein bedoelen wij dat de actie daarna zal blijven doorlopen omdat wij zoveel mogelijk kwetsbare ouderen in verzorgingshuizen en daar buiten willen helpen; er is voorlopig geen einddatum voor deze actie.”

Er worden in Nederland, en zeker ook in Ede, veel initiatieven georganiseerd voor Oekraïners die het oorlogsgeweld in hun land ontvlucht zijn. Zij worden goed opgevangen in de opvangcentra of in gastgezinnen. Maar laten wij de meest kwetsbare groep die niet die mogelijkheid hebben alsjeblieft niet vergeten! Juist zij hebben nu onze hulp heel hard nodig! Helpt u mee om hen te omarmen? Embrace them! Zij zullen uw gift in grote dankbaarheid aanvaarden!

Van harte welkom om ons te bezoeken op zaterdag 2 juli in Ede-centrum voor een kopje koffie met gebak! Ook kunt u dan genieten van optredens van de Oekraïense zangeres Alisa Sova. U kunt dan eveneens, maar ook nu al op onze website via een QR-code, doneren voor deze actie. Van harte aanbevolen!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Tip! Zo stuur je gratis een kaartje naar een andere Edenaar”

Tip! Zo stuur je gratis een kaartje naar een andere Edenaar

Ga naar “Gaaf! Doe deze 5 challenges in Ede en voel je fitter en sterker”

Gaaf! Doe deze 5 challenges in Ede en voel je fitter en sterker

Aangeboden door Ditzo

Ga naar “Uiterste punten van Nederland: zo ver moet je rijden vanuit Ede”

Uiterste punten van Nederland: zo ver moet je rijden vanuit Ede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “AH Erwtensoep verspakket € 2,49”

AH Erwtensoep verspakket € 2,49

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Nederlandse aardbeien 400 g. van € 13,29 voor € 2,69”

Nederlandse aardbeien 400 g. van € 13,29 voor € 2,69

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Ondersteuner relatiebeheer”

Ondersteuner relatiebeheer

 • Christelijke Hogeschool Ede
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Störrig Festival”

Störrig Festival

 • 30 oktober 2022
Störrig Festival 2018
Ga naar “Oktoberfest in Ede”

Oktoberfest in Ede

 • Van 5 nov t/m 6 nov
Ga naar “MOMO voorstelling: Für Alina”

MOMO voorstelling: Für Alina

 • Van 13 okt t/m 14 okt
Ga naar “Nacht van de Nacht in Ede”

Nacht van de Nacht in Ede

 • 29 oktober 2022
Ga naar “Dickens Fair Bennekom”

Dickens Fair Bennekom

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Dickens Fair BennekomDickens Fair Bennekom