Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Edese Uitmarkt gaat tóch door: online (en zo ziet dat eruit)

Door Hanneke van Olst 9 juni 2020

Vorig jaar hadden we de eerste editie van de Uitmarkt Ede . Dat was hartstikke leuk, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Gelukkig bedacht de organisatie een alternatief!

Live optredens bingewatchen

De Uitmarkt gaat online! Dat werkt zo: via een online platform kun je de Uitmarkt van Ede bekijken. Op verschillende locaties (Akoesticum, BIT.Meet.Me, Astrant en Cultura) vinden die dag een aantal optredens plaats die gefilmd en live uitgezonden worden.

Dit zijn niet alleen muzikale optredens, maar ook dans, poëzie, cabaret, spoken word en meer. Sopraan Tineke Roseboom uit Bennekom is Ambassadeur van de Cultuur tijdens het evenement. Zij komt op alle locaties een gastoptreden geven. Andere namen die je kunt verwachten: stadsdichter Larissa Verhoeff, singer-songwriter Ryso Jochemsen, de Ierse folksband The Coincidences, de Handsome Poets en Navarone-drummer Robin Assen. Ook filmpjes van andere culturele organisaties worden getoond.

Hapjes bestellen

Bij een fijn muzikaal optreden hoort een lekker hapje. Dat kun je heel makkelijk bestellen via het culinaire deel van het online platform. Je kunt vanaf 14 augustus tot drie dagen voor de Uitmarkt de gerechten bestellen die je wilt. Edese horecaondernemers hebben speciale aanbiedingen voor de Uitmarkt. Het enige wat je na het bestellen nog moet doen is ze op de dag zelf ophalen bij de lokale horecaondernemer van je wens.

Blok dus 28 augustus in je agenda. De online culturele en culinaire Uitmarkt is van 16.00 tot 22.00 uur live. Waar je moet zijn? uitmarktede.nl (deze link werkt vanaf 14 augustus)!

Lees ook:

5 x tips om het schooljaar leuk af te sluiten met je klas

Met de klas kamperen om het jaar goed af te sluiten? Het zit er dit jaar niet in (of alleen in aange...

Hier scoor jij straks Hollandse Nieuwe haring in Ede

Zo rond halverwege juni begint het nieuwe haringseizoen meestal. Waar koop je die heerlijke Hollands...

Klein maar fijn: 13 x huisjes van maximaal 75 vierkante meter die nu te koop staan

Een droomhuis hoeft natuurlijk helemaal niet groot te zijn. Misschien word jij juist wel heel blij v...
Uiteten proost

[VERLOPEN] Wij verloten twee cadeaubonnen van €25,- bij Dinerfabriek

De heerlijke Frites Tokyo, een goede hotdog of een Vegan Veggie Burger. Heel wat Edenaren hebben ond...

Meer over

Doen Getipt

adv.