Daar is ‘ie weer! De indebuurt uitagenda met 6 leuke weekendtips

Door Hanneke van Olst 30 november 2018

Er staat een druk weekend voor de boeg in Ede, met 5 activiteiten op de planning. Indebuurt Ede spoorde ze voor je op en zette ze in een lijstje. Waar ben jij te vinden dit weekend?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gelredag

Foto: Buurt Ede-Veldhuizen

Zaterdag wordt de historie van Ede gevierd tijdens de Gelredag. Die begint met een lezing over de buurt Ede-Veldhuizen in de Oude Kerk door Buurtrichter Geen Broere om 10.15 uur. Daarna kun je naar Huis Kernhem wandelen onder begeleiding (vertrek om 10.00, 10.30, 11.00 en 11.30 uur). Onderweg worden historische punten in Ede aangewezen en een bezoekje aan het kruidenierswinkeltje van Lammert van de Bospoort staan op het programma.

Om 11.00 uur gaat het programma door in Huis Kernhem, met een rondwandeling, een lezing over Catharina van Bourbon, hertogin van Gelre en een bezoek aan de langste wildwal van Nederland met archeologen van de gemeente Ede. Kijk hier voor meer info.

Nationale Snertdag

Snert
Foto ter illustratie: ANP

Waarom zou je thuis snert eten als je dat ook met een heleboel anderen tegelijk kunt doen? Ook Ede doet mee met de Nationale Snertdag op zondag 9 december. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom bij Restaurant Buitenzorg, waar je voor €5,- een kop warme, huisgemaakte snert krijgt. Aanmelden wordt aanbevolen en kan via de website.

Sint in Bennekom

Sinterklaas Bennekom
Foto: Facebook Sinterklaas Bennekom

Hij komt! Sint komt op zaterdag 17 november aan in Bennekom. Vanaf 14.30 uur zal hij via de Lindelaan naar het centrum rijden. Om 15.00 uur wordt Sint met gevolg en al verwelkomt op het podium bij de kerk.

Daarna loopt Sinterklaas naar de muziektijd waar alle kids op de foto mogen met hem en de Pieten. Op zaterdag 1 december komt Sint weer even terug naar het centrum van Bennekom. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur struint hij door het centrum, met om 14.30 uur de prijsuitreiking van het Sinterklaasspel bij de muziektent.

Laatste weekend Pietenhuis

Pietenhuis
Foto: Pietenhuis Cultura

Heb je het Pietenhuis in Cultura al bezocht? Zaterdag en zondag is je laatste kans. Kom oefenen met daklopen en cadeautjes in de schoorsteen gooien. Of gewoon spieken hoe Sint en Piet slapen.


Meer over Cultura Ede ontdekken?

Cultura Ede bibliotheken

Nu open09:00 - 21:00

Molenstraat 45, Ede

Bekijk meer:bibliotheken

Haal je Pietendiploma

Foto: Flickr.com

Tijdens de intocht van Sint in Ede-Zuid afgelopen weekend, kon Sint niet bij de Albert Heijn XL terecht vanwege de heropening. Normaal gesproken konden jonge Pieten hier hun Pietendiploma halen, maar niet getreurd: dat kan dit jaar op zaterdag 1 december. Van 11.00 tot 14.00 uur bij de AH XL, discopiet zorgt voor een vrolijke disco. En ouders kunnen ondertussen mooi de nieuwe Albert Heijn XL bekijken.

Deli Kitchen

Zo ziet de nieuwe Albert Heijn XL eruit (video)

Driewerf hoera! Vandaag opende de vernieuwde Albert Heijn XL en kunnen we weer lekker boodschappen d...

Akoestische zaterdag in de Sub

Foto: Facebook Akoestische Zaterdag

Vrolijke noten in de Sub zaterdag, tijdens de Akoestische Zaterdag. De Edese loungeband TamarAcoustic komt optreden. Verwacht bossa nova, jazz, latin, soul en pop. Overigens is het zondag weer leuk in de Sub, want dan komt de Kroeg Kapper.


Meer over Biercafé Substitute ontdekken?

Biercafé Substitute cafés

Nu gesloten14:30 - 02:00

Nieuwe Stationsstraat 27, Ede

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.