Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bevrijdingsfestival 2020 in Wageningen: dit is de status

Door Carin van der Meij 6 april 2020

Voorlopig zijn er geen feestjes, festivals en borrels in Ede. Tot 1 juni zijn alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht afgelast, dit is één van de maatregelen die door het kabinet is getroffen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Wat betekent dit voor Bevrijdingsfestival in Wageningen, waar veel Edenaren ieder jaar naartoe gaan?

De komende maanden zou het een gezellige bedoening zijn door evenementen als foodfestival Lepeltje Lepeltje en Food Friends Ede, maar vergeet ook Koningsdag en Bevrijdingsfestival niet. Maar helaas, dit gaat niet door zoals gepland.

Bevrijdingsfestival Wageningen

Wat voor gevolgen heeft dit? Hoe ziet dinsdag 5 mei er in Wageningen en Ede uit? Het antwoord op die vraag is simpel: Bevrijdingsfestival in Wageningen gaat niet door. Dat kondigde de organisatie aan via Facebook. Er komt ook geen vervangende datum: je moet simpelweg een jaartje langer wachten.

En in Ede?

Hoewel niet zo groots als in Wageningen, zijn er ook in Ede activiteiten op 5 mei. Ook deze gaan niet door, kondigde het Comité Nationale Feestdagen aan. Dat betekent dat de Markt in zowel Ede als Wageningen dit jaar niet vol zal staan met feestende Edenaren, maar akelig stil zal zijn.

Hoe kun je de bevrijding wél vieren?

Hang de vlag uit! Misschien heb je zelfs een speciale bevrijdingsvlag. Zulke vlaggen hangen bijvoorbeeld ook in Otterlo (zie onderstaande foto). Nog een tip: bekijk deze bijzondere foto’s van de bevrijding van Ede. Hou bovendien indebuurt Ede in de gaten, wie weet komen er nog mogelijkheden om bijvoorbeeld evenementen te livestreamen. Denk aan het ontsteken en doorgeven van het bevrijdingsvuur.

Foto: indebuurt

Lepeltje Lepeltje en meer evenementen die nu niet doorgaan in Ede

Alle evenementen en samenkomsten in Ede worden tot 1 september verboden, óók die met minder dan hond...

Corona in Ede: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...

Kijk mee: zo ziet het leven in Ziekenhuis Gelderse Vallei eruit in deze coronatijden

Het zijn pittige tijden voor Edese zorgverleners in bijvoorbeeld Ziekenhuis Gelderse Vallei. Om enig...

Meer over

Doen Gemeente

adv.