Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Airborne luchtlandingen 2019: hier kun je parkeren

Door Hanneke van Olst 20 september 2019

Zaterdag 21 september 2019 is het weer zover: de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede. Dit jaar is de herdenking extra groots omdat Operatie Market Garden 75 jaar geleden is. Hoe zit het met parkeren tijdens de Airborne? Dat lees je hier. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Met de auto/parkeren tijdens de Airborne: 

Kom je per auto, dan kun je niet helemaal tot aan De Schaapskooi komen aangezien de N224 de hele dag is afgesloten. Parkeren in de bermen en langs de weg mag niet.

Vanuit Apeldoorn en Amersfoort:

Kom je vanaf de N304 vanuit Apeldoorn of A30 vanuit Amersfoort? Neem dan afrit 2, Ede-Noord. Je kunt gratis parkeren bij parkeerplaats NOORD (MOB-complex, vlakbij de Driesprong). Vanaf hier rijden gratis pendelbossen naar het evenemententerrein op de Ginkelse Heide. Navigatieadres: Randweg 2, Ede.

Vanuit Utrecht:

Kom je vanaf de A12 vanuit Utrecht? Neem dan afrit A30 knooppunt Maanderbroek en daarna afrit 2, Ede-Noord. Je kunt gratis parkeren bij parkeerplaats NOORD (MOB-complex, vlakbij de Driesprong). Vanaf hier rijden gratis pendelbossen naar het evenemententerrein op de Ginkelse Heide. Navigatieadres: Randweg 2, Ede.

Vanuit Bennekom en Wageningen:

Kom je uit de richting van Bennekom en Wageningen? Dan kun je gratis parkeren op parkeerplaats Zuid (Akoesticum). Vanaf daar is het een paar minuutjes lopen naar station Ede-Wageningen, vanwaar de gratis pendelbussen rijden naar het evenemententerrein op de Ginkelse Heide. Navigatieadres: Nieuwe Kazernelaan 120.

Vanuit Arnhem:

Kom je uit de richting Arnhem, over de N224? Dan kun je gratis parkeren bij parkeerplaats Oost, bij de Ginkelse Heide. Houd er rekening mee dat daar zeer beperkte ruimte is en er langere reistijden kunnen ontstaan. Als die parkeerplaats vol is, wordt de N224 ook in de richting vanuit Arnhem afgesloten en word je omgeleid via de A12 naar Ede voor de andere parkeerterreinen. Navigatieadres: Verlengde Arnhemseweg 101, Ede.

Bezoekers over de A12 vanuit Arnhem nemen afrit 24, Wageningen. Je kunt gratis parkeren op parkeerplaats Zuid (Akoesticum). Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar de pendelbussen bij NS-station Ede-Wageningen. Navigatieadres: Nieuwe Kazernelaan 120.

Invaliden:

Heb je een invalidenparkeerkaart? Dan mag je de N224 wel op en kun je parkeren in het speciaal hiervoor ingerichte weiland naast De Schaapskooi. Je hoeft geen speciale doorrijkaart aan te vragen, je invalidenparkeerkaart is voldoende. Reserveren is ook niet mogelijk en voor de invalidenparkeerplaats geldt: vol = vol. Als de parkeerplaats voor invaliden vol is, kun je je geluk beproeven op parkeerplaats Oost, als daar nog ruimte is.

Er zijn ook pendelbussen met een lage instap die geschikt zijn voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Er is geen ruimte voor elektrische rolstoelen en grote kinderwagen in de bus. Inklapbare rolstoelen en buggy’s kunnen wel mee, als er voldoende ruimte is in het laadruim.

Met de fiets: 

De organisatie van de Airborne raadt je aan om per fiets te komen. Je kunt dan namelijk zo over het fietspad naast de N224 en via de Wijde Veldweg bij de Ginkelse Heide komen. Je mag je fiets vervolgens niet overal neerzetten, maar alleen op de fietsparkeerplaatsen. Waar die zijn, zie je op onderstaande plattegrond.

Je kunt ook de fiets achterop de auto doen en parkeren op parkeerplaats West (de Schuilplaats). Die parkeerplaats is speciaal ingericht als ride & bike parkeerplaats. Let op: je kunt hier geen fiets lenen of huren, maar moet je eigen fiets meenemen. Navigatie-adres: Otterloseweg 18A, Ede.

Met de trein: 

Handig als je vanuit Arnhem, Utrecht of Amsterdam komt. Kies station Ede-Wageningen als eindbestemming, de treinen rijden ongeveer 4 keer per uur. Vanaf station Ede-Wageningen pendelen ook bussen naar de Ginkelse Heide en terug. Er is een speciale bushalte voor de Airborne, aan de zuidzijde van het station. De eerste bussen vertrekken vanaf 08.00 uur en ze rijden tot alle bezoekers weer van de Ginkelse Heide zijn vertrokken.

Plattegrond

Like het evenement van de Airborne luchtlandingen op Facebook om altijd op de hoogte te blijven van alle updates.

Dit is het programma voor de Airborne luchtlandingen 2019

Het duurt nog even, tot zaterdag 21 september 2019, maar het programma van de Airborne luchtlandinge...
luchtlandingen airborne

Het antwoord op al je praktische vragen over de Airborne luchtlandingen vind je hier

Op zaterdag 21 september staan de Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede weer op de pla...
Paradropping boven Ginkelse Heide

De luchtlandingen van de Airborne 2018: ben jij gespot?

Hét evenement waarbij Ede ieder jaar door 30.000 mensen wordt gevonden, is weer achter de rug. En wa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.